Proprietarii maşinilor cu număr de căruţă, pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotărârea Consiliului Local Potcoava naşte divergenţe între subprefecţi

Hotărârea Consiliului Local Potcoava prin care primăria poate înmatricula cu numere de căruţă tractoarele, remorcile şi maşinile folosite în agricultură şi care circulă numai pe trasee specifice acestei activităţi naşte controverse.

„Problema este că s-au stabilit de către Consiliul Local Potcoava nişte taxe pentru anumite autoturisme care nu trebuie înmatriculate la primărie. Am găsit maşini ARO, un Trabant şi un Peugeot care aveau numere de căruţă. Acestea trebuie să fie radiate, iar proprietarii lor trebuie să le înmatriculeze la poliţie şi să le facă inspecţia tehnică dacă vor să circule cu ele. Numai utilajele agricole au voie să circule cu astfel de plăcuţe, dar pe trasee bine stabilite“, a precizat subprefectul Adrian Pop.

„Este o hotărâre care a primit aviz de legalitate“

Virgil Panduru, subprefectul care se ocupă de legalitatea actelor, a declarat că hotărârea de consiliu este legală. „Nu s-a încălcat în niciun fel legea. Este o hotărâre care a primit aviz de legalitate. Dacă şoferii acestor maşini nu respectă traseul pe care au voie să meargă, este greşeala lor şi trebuie amendaţi de poliţie“, a explicat Panduru. Primarul oraşului Potcoava, Florin Mateiana, aşteaptă să vadă raportul şi susţine că se va supune deciziei mai-marilor de la judeţ. „Vom respecta decizia Prefecturii, dar aştept să văd şi eu acest raport. Dacă este să vă spun sincer, eu cred că ordinul a fost făcut special pentru aceste maşini care sunt folosite pentru munca la câmp”, a spus primarul. Deocamdată, aceste maşini sunt trase pe dreapta, iar proprietarii se duc la câmp pe jos sau cu căruţa.

Şoferii, amendaţi

În urmă cu trei ani, Consiliul Local Potcoava, folosindu‑se de ordinul ministrului de Interne nr. 1501/2006, a dat o hotărâre prin care maşinile utilizate în lucrări agricole şi forestiere care nu păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor să fie înregistrate de consiliul local cu numere de căruţe. Aici au intrat şi 10 ARO şi un trabant, alături de cele 74 de tractoare şi 19 remorci.

Şoferii autoturismelor cu număr de căruţă au fost amendaţi de poliţişti atunci când au fost prinşi circulând pe drumurile judeţene.

Prefectura Olt a trimis o adresă către toate primăriile din judeţ pentru a vedea dacă mai există asemenea hotărâri de consiliu local.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite