Valcea: Promovare europeană pentru turismul vâlcean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valcea: Promovare europeană pentru turismul vâlcean
Valcea: Promovare europeană pentru turismul vâlcean

Prezentarea atracţiilor din judeţ costă aproximativ 600.000 de lei

Potenţialul turistic al judeţului Vâlcea va fi promovat timp de doi ani cu fonduri de la Uniunea Europeană. Consiliul Judeţean (CJ) a depus la începutul anului un proiect pe Programul Operaţional Regional 2007-2013, Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului. Proiectul „Promovarea potenţialului turistic al judeţului Vâlcea“ a fost aprobat şi recent s-a semnat şi contractul de finanţare. Valoarea totală este de 595.000 de lei, iar banii vin de la Fondul European de Dezvoltare.

Cu aceste fonduri se vor realiza materiale de promovare tipărite sau pe suport electronic, un film de prezentare a judeţului, un site turistic cu baze de date referitoare la spaţii de cazare, servicii şi evenimente şi se va asigura participarea la toate târgurile de turism regionale şi naţionale în următoarele 24 de luni. „Vrem să promovăm judeţul nostru, identitatea sa culturală şi bogăţiile naturale. Turismul e una din cele mai importante activităţi care poate fi dezvoltată în Vâlcea“, a declarat Ion Câlea, preşedintele CJ. În cadrul proiectului vor fi prezentate staţiunile balneare: Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti, Băile Govora şi Ocnele Mari.

Peste un milion de turişti în 2008

Va fi promovată şi zona montană din Ţara Loviştei, Valea Lotrului, Voineasa, Vidra şi Obârşia Lotrului. Din filmul de prezentare a judeţului nu va lipsi ceramica din Depresiunea Horezu, culele de la Măldăreşti, Muzeul Trovanţilor, mănăstirile, parcurile naţionale Buila-Vânturariţa şi Cozia, dar şi Muzeul Satului Vâlcean. Conform datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Vâlcea, în 2008, judeţul a fost vizitat de 1.280.263 turişti, din care peste 2.700 au fost străini.

„Încercăm ca prin acest proiect să atragem un număr şi mai mare de turişti“, a declarat Carmen Alexandrescu, directorul Direcţiei de Integrare Europeană din cadrul CJ Vâlcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite