Promoţii în staţiunile balneare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Promoţii în staţiunile balneare
Promoţii în staţiunile balneare

S-au lansat două programe naţionale de turism balnear, accesibile în extrasezon. Săptămâna de refacere şi „decada balneară“ s-au lansat şi în Bistriţa-Năsăud, la staţiunea din Sângeorz-Băi, la preţuri foarte accesibile.

Pensionarii sau salariaţii cu probleme de sănătate şi venituri reduse pot profita în această perioadă de programele „O săptămână de refacere în staţiunile balneare“ şi „Decada balneară“ lansate de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear.

Aceste programe se adresează tuturor categoriilor de turişti şi au scopul de a valorifica locurile disponibile în perioada de extrasezon. Persoanele interesate pot cumpăra, până în 15 decembrie, pachete pentru 6- 9 nopţi cazare, la hoteluri de două şi trei stele, cu preţuri cuprinse între 270 şi 750 de lei.

La Sângeorz Băi s-a dat startul

Deşi sezonul de vârf s-a terminat la staţiunea balneară din Sângeorz Băi, diferenţele de preţ între un pachet clasic şi unul subvenţionat au făcut deja rezervări în această perioadă. La Hotel Someşul (două stele), săptămâna de refacere şi decada balneară au umplut deja jumătate din locurile disponibile. Şase nopţi de cazare, şase mic-dejunuri şi cinci zile de tratament costă 270 de lei, iar 10 zile de cazare cu pensiune completă şi şapte zile de tratament costă 650 de lei, cu jumătate mai puţin decât în mod obişnuit.

„Poate să vină oricine, cu condiţia să prezinte o adeverinţă de pensionar sau salariat şi recomandare de la medic. Acesta este un tratament subvenţionat, iar cazarea este mult mai mică. Aceste pachete sunt adresate mai ales categoriilor mai defavorizate, care nu îşi permit să vină pe cont propriu“, spune Ileana Moldoveanu, director la Hotel Someşul.

Oferte

La Hotel Hebe, diferenţa de preţ este şi mai mare. Dacă 10 zile de cazare şi tratament ar ajunge în mod obişnuit la peste 1.500 de lei de persoană, la pachetele subvenţionate se practică aceleaşi preţuri ca la Someşul, fiind un hotel de două stele. „S-au făcut primele rezervări. Este o ofertă bună care se adresează oamenilor care au diverse afecţiuni şi nu îşi permit să vină la liber“, spune Eduard Mihăilescu, directorul Hotelului Hebe.

„Decada balneară“ cuprinde nouă nopţi de cazare, pensiune completă, la 650 de lei de persoană la hotel două stele sau 750 de lei pentru fiecare persoană, aceasta în hotelurile de trei stele, cu două proceduri pe zi şi o consultaţie medicală.

Ce staţiuni participă

La programe participă staţiunile Amara, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Băile Herculane, Buziaş, Călimăneşti Căciulata, Govora, Lacul Sărat, Moneasa, Pucioasa, Saturn, Sângiorz Băi, Sinaia, Slănic Moldova, Slanic Prahova, Sovata, Turda şi Vatra Dornei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite