Proiectele, uşor de scris pe hârtie, greu de pus în practică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

proprii şi va fi făcut public în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Municipal.- Vor avea ce să vizioneze consilierii bârlădeni?- Un lucru este evident: oraşul Bârlad arată mult

proprii şi va fi făcut public în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Municipal.
- Vor avea ce să vizioneze consilierii bârlădeni?
- Un lucru este evident: oraşul Bârlad arată mult mai bine astăzi decât în urmă cu doi ani, când am preluat mandatul de primar. Este mult mai curat, mult mai îngrijit, s-au reparat şi gropile din asfalt. Am reuşit să aducem un plus de civilizaţie şi în ceea ce priveşte transportul în comun. N-am fost de acord ca transportul în comun să se realizeze cu microbuze, pentru că avem pretenţia că intrăm în Uniunea Europeană. Oamenii din Bârlad mi-au cerut acest lucru. Nu cred că ştiţi că, pe traseele principale, pensionarele, încărcate cu sacoşe, se urcau în microbuzele arhipline şi se ajungea la situaţia în care sacoşele fluturau în afara microbuzelor, iar ele circulau într-un picior. Am reuşit să dotăm şase şcoli cu gaz metan, rezolvând astfel problema încălzirii. Cele două parcuri ale Bârladului sunt acum de nivel occidental. Peste 300 de coşuri de gunoi au fost amplasate, pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să păstreze curăţenia.
- Veţi filma şi obiectivele pe care n-aţi reuşit să le rezolvaţi în cei doi ani de activitate la primărie?
- Cu siguranţă. Vina nu-mi aparţine. Proiectele de anvergură pot fi puse lesne pe hârtie, dar sunt mai greu realizabile pentru că necesită investiţii foarte mari. Fără o susţinere reală, financiară, aceste proiecte vor rămâne în acest stadiu. Am avea nevoie de bani pentru realizarea şoselei de centură a oraşului, proiect care niciodată nu se va putea rezolva cu bani de la bugetul local. Este vorba de o investiţie foarte mare, de 10-15 milioane de dolari, ceea ce ar însemna bugetul pe 50 de ani al muncipalităţii. O problemă la fel de gravă este că la Bârlad, de aproape 15 ani, în două cartiere nu s-au putut realiza instalaţiile de apă şi canalizare, în această situaţie aflându-se circa 3.000 de locuinţe. Cum municipalitatea nu are bani pentru aceste investiţii, am aşteptat intervenţia guvernului, însă propunerile noastre nu au avut ecoul necesar. Nu avem pretenţia ca toate cele 12 proiecte în pregătire să fie aprobate, dar măcar o parte din acestea să atragă atenţia guvernării actuale, care a promis că va face, din această zonă, o "pată oranje pe harta ţării".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite