Programul pentru paşapoarte s-a stricat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul informatic de preluare a datelor pentru paşapoarte biometrice nu a funcţionat decât 12 zile la Galaţi. Din cauza unei defecţiuni de program înregistrată la nivel naţional,  fotografiile solicitanţilor nu au mai putut fi stocate în serverul central, iar oamenii au stat ore în şir la cozi infernale.

 „Începând de ieri (luni, n.r) au apărut probleme la sistemul de preluare a datelor, mai precis la preluarea pozei şi a semnăturii. Firma canadiană 3M, care a implementat acest proiect, a trimis specialişti şi sperăm să se rezolve problema în cel mai scurt timp“, a declarat subinspectorul Daniel Anghelina, informatician în cadrul Serviciului de Paşapoarte Galaţi.

Pentru procesarea datelor se poate aştepta şi patru ore, faţă de doar câteva minute în condiţii normale. Cei care au avut cel mai mult de suferit au fost oamenii veniţi de la celălalt capăt al judeţului pentru a obţine un paşaport. Vasile Mihai a venit, împreună cu cei şase copii ai săi, de la Toflea, localitate aflată la 120 de kilometri de Galaţi. „Am dormit în gară. Dacă nu se va rezolva, cred că şi azi (ieri, n.r.) voi face la fel“, a declarat, ieri, Toflea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite