Programul Rabla merge bine şi în a doua etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul Rabla merge bine şi în a doua etapă
Programul Rabla merge bine şi în a doua etapă

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a afirmat astăzi că programul Rabla se derulează în bune condiţii, iar până pe 14 iulie au fost date 4.737 de maşini în cadrul celei de-a doua etape.

"Până în 14 iulie, deja s-au făcut 4.737 de unităţi. În prima etapă s-au vândut 17.000 din 20.000 de unităţi", a spus Nemirschi la Antena 3.

După prima tragere din etapa a doua, ce a avut loc în luna iunie, românii au semnat note de acceptare pentru 3.513 maşini, potrivit datelor Administraţiei Fondului de Mediu (AFM).

Proprietarii de maşini pot lua mai multe prime de casare începând cu această etapă, care se derulează de la 1 iunie până la 31 august, pentru casarea mai multor maşini cu o vechime de peste 10 ani. Prima de casare este de 3.800 lei, iar diferenţa pentru achiziţionarea unui autovehicul nou poate fi plătită inclusiv prin credit bancar sau leasing financiar, potrivit noilor reglementări, relatează NewsIn.

Autoutilitarele şi firmele intră în a treia etapă


Potrivit unui Ordin publicat luni în Monitorul Oficial, bugetul alocat pentru persoane fizice în cadrul programului Rabla a fost redus cu 38 milioane lei, până la 190 milioane lei, ca urmare a admiterii firmelor în program, pentru care s-a constituit un buget separat cu suma redistribuită.

Ordinul mai stipulează că producătorii de autoutilitare uşoare, de până la 3,5 tone, pot depune până pe 15 august cereri de înscriere pentru participarea la a treia etapă a programului, care începe la 1 septembrie.

Tot din ultima etapă - care potrivit calendarului iniţial, se va derula până pe 11 decembrie - vor putea beneficia de prime de casare şi firmele.

În prima etapă au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme

În prima etapă a programului, care s-a desfăşurat în intervalul 20 martie - 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme, suma distribuită fiind de de 43.863.400 lei, potrivit datelor revizuite ale AFM.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite