Programul "Prima casă" este operaţional din 20 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a anunţat astăzi că din 20 iunie Programul "Prima Casă" va fi operaţional, tinerii urmând să solicite garanţii din partea statului pentru a obţine locuinţa.

Primul ministru a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, principalele decizii luate astăzi.

1. Prima decizie luată de Guvern  a fost stabilirea datei de 20 iunie pentru intrarea în vigoare a programului "Prima Casă", destinat tinerilor care nu au locuinţă şi care vor primi garanţii din partea statului pentru obţinerea unui credit ipotecar. Boc a precizat că normele metodologice privind derularea programului vor fi finalizate în maximum 15 zile. Limita maximă garantată de stat este de 60.000 euro.

2. Emil Boc a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea asupra Codurilor Penal şi Civil după o nouă şedinţă a Coaliţiei, programată pentru săptămâna viitoare, şi o ultimă întâlnire consultativă cu reprezentanţii societăţii civile.

3. Executivul a adoptat Hotărârea de Guvern prin care pensionarii cu venituri de până la 700 de lei lunar vor beneficia de medicamente compensate în proporţie de 90%, de la 1 iulie. "Am crescut cu 100 de lei, de la 600 la 700 lei,  plafonul veniturilor pentru care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%. Creştem astfel accesibilitatea pensionarilor cu venituri mici la medicamentele compensate", a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

4. Programul Rabla a fost extins la un număr nelimitat pentru persoanele fizice. Astfel, cei care au mai multe maşini vechi pot obţine de la 1 iunie primă de casare pentru toate, nu doar pentru una, aşa cum era înainte. Totodată, în program au fost incluse şi autoutilitarele.

5. Guvernul a decis astăzi acordarea de garanţii în valoare de 49 de milioane de euro pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea. Combinatul urmează să contracteze un credit pentru a ieşi din criză.

6. Excutivul a aprobat astăzi, la propunerea Ministerului Turismului (MT), alocarea a aproximativ şase milioane de lei de la bugetul de stat pentru investiţii în infrastructura turistică din Alba Iulia şi Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite