Programul guvernamental “Bani de liceu” îşi numără beneficiarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul guvernamental “Bani de liceu” îşi numără beneficiarii
Programul guvernamental “Bani de liceu” îşi numără beneficiarii

Dintre miile de dosare depuse, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar trebuie să le aleagă pe cele ale elevilor din familii cu venituri sub 150 de lei pe membru

Secretariatele celor 31 de licee din judeţul Galaţi au încheiat astăzi operaţiunea de primire a dosarelor pentru Programul guvernamental “Bani de liceu”. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Galaţi sunt mulţumiţi că, în această perioadă de criză finanaciară, au reuşit să menţină o soluţie viabilă împotriva abandonului şcolar. “Odată cu lansarea acestui program, foarte mulţi tineri au ales să vină la şcoală, chiar dacă familiile lor nu aveau bani să-i ţină la şcoală. Mai mult, eu cred că aceşti copii au reuşit să revitalizeze activitatea din căminele şcolare”, spune inspectorul general adjunct Laura Marin.

Spre deosebire de anul trecut, când Inspectoratul Şcolar a avut bani şi a putut să crească plafonul venitului maxim pe membru de familie la 200 de lei, în 2009,  nu se vor onora decât solicitările venite din partea liceenilor ai căror părinţi au cel mult 150 de lei venit pe membru de familie.

Burse înjumătăţite

Anul trecut am reuşit să asigurăm nu mai puţin de 4.022 de burse de liceu pentru elevi. Anul acesta, odată cu înăsprirea condiţiilor de acordare, cred că numărul burselor va scădea la jumătate”, consideră Laura Marin. Pentru cei de la ISJ, abia acum începe greul. De mâine, vor începe anchetele sociale, care vor dura până pe 23 octombrie, iar centralizarea acestora se va face până pe 27 octombrie. O zi mai târziu, pe 28 octombrie, se va afişa pe site-ul www.edu.ro, lista beneficiarilor.

Cei care nu se vor regăsi pe listă, pot depune contestaţii în perioada 28 octombrie – 02 noiembrie,  iar soluţionarea acestora se face până pe 6 noiembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite