CIO: Program pentru tinerii ziarişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CIO: Program pentru tinerii ziarişti
CIO: Program pentru tinerii ziarişti

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat crearea unui program de formare a tinerilor ziarişti, "Young Reporters", prima ediţie urmând a se desfăşura la primele Jocuri ale tineretului, care vor avea loc la Singapore, în august 2010.

La întrecerile de anul viitor vor participa 5.000 de sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, iar organizatorii de la Singapore vor găzdui şi 26 reporteri de 18-24 de ani, care, timp de 14 zile, vor face profesia de gazetar sub îndrumarea unor ziarişti sportivi experimentaţi.

Condiţia de bază pentru a putea participa la program este să urmezi cursurile de ziaristică la una din universităţile de pe cele 5 continente sau să exerciţi profesia în media, fără a depăşi 24 de ani.

Formarea "Young Reporters" va cuprinde cursuri de televiziune, radio, presă scrisă şi fotografie, cu folosirea în special a noilor tehnologii. Cei 26 de tineri reporteri vor locui şi trăi în Satul Olimpic, cu sportivii participanţi, putând lua parte la aceleaşi acţiuni culturale şi de altă natură alături de ei.

Începând cu luna noiembrie, diferitele comitete olimpice naţionale vor anunţa locurile şi criteriile prin care vor fi selecţionaţi câte 4 candidaţi din fiecare ţară, care vor trece prin alte două selecţii, una continentală şi alta, finală, la CIO, rezultatele fiind anunţate în aprilie. CIO pune la dispoziţia celor interesaţi şi un site, www.olympic.org/en/content/National-Olympic-Committees/, informează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite