Program de diabet, în Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu prilejul declanşării programului naţional de diabet s-a făcut public faptul că, în judeţul Mureş, în evidenţa medicilor de specialitate se află un număr de 10.741 bolnavi de diabet, din

Cu prilejul declanşării programului naţional de diabet s-a făcut public faptul că, în judeţul Mureş, în evidenţa medicilor de specialitate se află un număr de 10.741 bolnavi de diabet, din care 2.039 trataţi cu insulină.
Cu toate acestea, ieri, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Mureş, dr. Silviu Morariu, a declarat că o evidenţă reală a bolnavilor de diabet nu există. "Tocmai din acest motiv, la numeroşi pacienţi, diabetul zaharat este descoperit într-o fază avansată, când nu se mai poate face nimic pe linie de prevenţie, iar bolnavul este trecut direct la insulină. Cred că prin distribuirea de glucometre tuturor medicilor de familie, începând cu luna noiembrie, medicii de familie vor putea depista boala în stadiu incipient", a arătat şeful ASP. În acest context, Csiki Zsuzsana, directorul CJAS Mureş, a spus că prin programul naţional iniţiat de Ministerul Sănătăţii va creşte accesibilitatea pacienţilor la un control periodic de specialitate şi la procurarea de antidiabetice. "De la cele trei farmacii cu circuit închis prin care se distribuiau până acum antidiobeticile vom ajunge la 119 farmacii. În această săptămână vom începe negocierile cu farmaciile care au contract cu CJAS pentru stabilirea adaosului comercial al acestor medicamente", a precizat Csiki Zsuzsana.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite