Profu’ de judo, traficant de droguri printre elevii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Florin Luca (20 de ani), cercetat pentru trafic de droguri, este student, sportiv şi instructor de judo. Zece tineri care făceau trafic de droguri au fost prinşi în flagrant, la finalul săptămânii trecute. Doar capul reţelei, George Pleşca (19 ani) a fost arestat, pentru 29 de zile.

Reţeaua este formată din tineri cu vârste între 17 şi 25 de ani. Clienţii erau racolaţi, în special, dintre studenţii şi liceenii constănţeni.

Unul dintre suspecţi, Radu Florin Luca (20 de ani), este student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea Ovidius din Constanţa şi instructor de judo pentru elevii de la Liceul Sportiv.

Luca a fost prins împreună cu un elev de-al său, în vârstă de 17 ani, având asupra sa 50 de grame de marijuana şi un pistol încărcat cu patru cartuşe.

Antrenorul de judo al lui Luca, Feuzi Gelal, este convins că elevul său nu a călcat strâmb. „Îl antrenez pe Radu din clasa a V-a şi nu pot să cred că se spune aşa ceva despre el. Este o greşeală, el provine dintr-o familie foarte bună şi nu avea nevoie de bani ca să intre în afaceri dubioase. Am 36 de ani vechime în învăţământ, cunosc omul şi bag mâna în foc că este foarte cuminte!", a spus tehnicianul.

Luca nu a mai dat pe la cursuri de la 10 octombrie. „Dacă este vinovat, îl exmatriculăm, mai ales că de aici ieşi cadru didactic şi nu ne permitem să ne facem de râs", a spus Mirela Damian, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Despre el nu are o părere bună nici directorul Liceului Sportiv, Andrei Szemerjai:  „Sunt indignat. Astfel de oameni n-au ce căuta într-o şcoală".

Pe numele lui Luca s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară în mod ilegal de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Licean racolat în reţea

Printre suspecţi se află şi Cosmin Dumitrescu (18 ani), care a fost prins având asupra sa haşiş, pe care intenţiona să-l vână în schimbul sumei de 7.000 de euro.

Este în clasa a XII-a la Liceul Sportiv din Constanţa. A făcut fotbal de performanţă până anul trecut, când s-a accidentat. „Îl am elev din clasa a IX-a. Este sub nivelul mediu, dar lipseşte puţin de la şcoală. Este o persoană foarte simpatizată de colegi, este cel la care te duci să găseşti o consolare. Nu s-a remarcat nici prin fapte bune, dar nici prin fapte rele. Este o persoană ştearsă", l-a caracterizat Victoria Olaru, diriginta lui Dumitrescu.

Părinţii lui Cosmin nu comentează. „Ştiu despre ce este vorba, însă nu vreau să comentez. Nu este aşa cum s-a scris şi cum s-a declarat", a afirmat Sorinel Viorel Dumitrescu, tatăl adolescentului.

Cercetaţi în stare de libertate

Capul reţelei, George Pleşca (19 ani), a fost arestat pentru 29 de zile. Ceilalţi sunt cercetaţi în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile.

Din reţeaua care a fost capturată de poliţişti mai fac parte Laurenţiu Ţară (25 de ani), Dobre Cocoş (23 de ani), Lucian L. (24 de ani), Marian Roşu (21 de ani), Costică Munteanu (18 ani) şi doi adolescenţi
de 17 ani.

"Îl antrenez pe Radu din clasa a V-a şi nu cred că se spune aşa ceva despre el. Provine dintr-o familie foarte bună şi nu avea nevoie de bani ca să facă afaceri dubioase.''
Feuzi Gelal
antrenor de judo

Marijuana şi pastile de ecstasy ascunse în instalaţia GPL

Un cetăţean olandez a fost prins în flagrant, marţi noaptea, de poliţiştii argeşeni în timp ce încerca să vândă două kilograme de marijuana şi câteva sute de pastile de ecstasy. Poliţiştii din cadrul Serviciul Antidrog filau de şase luni o reţea de traficanţi de droguri, liderul grupării fiind un cetăţean olandez. Acesta a intrat în ţară marţi dimineaţă şi a fost urmărit de oamenii legii până la Piteşti.

La marginea pădurii Trivale, Jan Josepf Justus Tomassen (41 de ani) a demontat instalaţia GPL a maşinii personale, a tăiat cu un flex rezervorul şi a scos din el două kilograme de marijuana şi câteva sute de pastile de ecstasy. El a încercat să le vândă unui membru al reţelei, contra sumei de 15.000 de euro. Olandezul a fost reţinut pentru 24 de ore şi riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite