Profit pentru cei care ştiu nemţeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii care vorbesc limba germană pot câştiga în vacanţă

Firmele germane angajează tineri studenţi din România. Testele de limbă şi depunerea dosarelor se fac din data de 5 ianuarie.

Studenţii preferă să plece să muncească dincolo în primul rând pentru că oferta financiară este bună, la fel ca şi condiţiile de lucru. Un alt motiv care i-ar determina pe reşiţeni să aleagă o vacanţă „muncită” în Germania în timpul verii este legată de faptul că în ţară se pot angaja cu greu doar cu jumătate de normă şi fără experienţă. „ Am încercat să–mi găsesc de lucru. Sunt studentă în anul doi la Ştiinţe Economice. Din cauza cursurilor nu pot să lucrez opt ore. Vroiam un program mai lejer. Să-mi permit să merg şi la facultate. Nu ştiu germana. Dar dacă aş cunoaşte limba, aş încerca“, ne-a spus Andreea Marin. „Cred că am să profit de ofertă. Nu ştiam, dar mă bucur că am aflat. Aici nu te bagă nimeni în seamă dacă eşti student. Nu te angajează. Norocul meu că vorbesc binişor germana“, a spus Alexandru Cotuţiu.

Preselecţia va fi  la Bucureşti
Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin, Sorin Muşat, a explicat, pentru Adevărul, care sunt condiţiile în care tinerii pot ajunge în Germania. „Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti va organiza preselecţia din 5 ianuarie 2009, pentru studenţii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei, pe perioada vacanţei de vară. Studenţii trebuie să aibă între 18 – 35 ani, să fie înscrişi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la cursuri de zi  şi să vorbească fluent  limba germană“, a declarat Muşat.

Biletul de plecare constă într-un dosar
Pentru a putea participa la selecţie, cei interesaţi trebuie să-şi pregătească un dosar. Documente necesare pentru selecţie sunt: copia actului de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni), opţional copia paşaportului (cu o valabilitate de minim 6 luni),adeverinţa de la facultate în care să se specifice anul de studii, dovada acreditării, în cazul unei facultăţi particulare, copia foii matricole, recomandare de la unul din profesorii de la facultate şi 3 poze tip paşaport. Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană va avea loc în perioada 5–19 ianuarie 2009, între orele 10.00–15.00, la Centrul de Informare şi Consiliere privind Cariera, din strada Vânători nr. 1, sector 5, Bucureşti (telefon 021.316.55.08, 021.316.92.50, interior 233 sau 021.337.21.94).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite