Hunedoara: Profesorul care a mângâiat o elevă va fi audiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Profesorul care a mângâiat o elevă va fi audiat
Hunedoara: Profesorul care a mângâiat o elevă va fi audiat

Profesorul de matematică de la Colegiului Naţional "Avram Iancu" din Brad, care apare în imagini postate pe internet în timp ce lua mâna unei eleve şi se mângâia cu ea pe picior şi pe organele sexuale, va fi audiat, miercuri după-amiază, de comisia de disciplină din cadrul şcolii.

Citeşte şi:

FOTOGALERIE Elevă-mămică salvată de votul profesorilor

Potrivit adjunctului şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Alexandru Lăutaru, profesorul de matematică va ajunge, miercuri după-amiază, după finalizarea cursurilor, în faţa colegilor săi din comisia de disciplină, transmite Mediafax.

"Comisia este formată din cinci profesori aleşi de consiliul profesoral al colegiului din Brad. Comisia respectivă va audia toate părţile implicate şi va viziona filmuleţul, apoi va da o soluţie", a afirmat Lăutaru. Potrivit acestuia, ancheta comisiei de disciplină va dura câteva zile, iar o soluţie va fi dată în săptămânile următoare.

În paralel cu ancheta comisiei de disciplină, are loc şi una a Poliţiei municipiului Brad, după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad s-au autosesizat după difuzarea filmuleţului şi au cerut IPJ Hunedoara să facă verificări în acest caz.

Conducerea Colegiului Naţional "Avram Iancu" din localitatea hunedoreană Brad a început ancheta joia trecută, după ce pe internet a fost postat un filmuleţ în care profesorul de matematică apare în timp ce lua mâna unei eleve şi se mângâia cu ea pe picior şi pe organele sexuale, înregistrarea fiind făcută în luna august, când eleva de clasa a XII-a s-a prezentat la examenul de corigenţă.

"Profesorul de matematică Stelian Circo este diriginetele clasei. Sunt singura din clasă pe care a lăsat-o corigentă la matematică. În rest, mai erau elevi de clasa a IX-a. Ne-a chemat pe toţi la pregătire. Eu eram îmbrăcată în fustă, dar era una peste genunchi, nu scurtă. M-a pus în ultima bancă, s-a aşezat lângă mine şi m-a mângâiat pe picioare", declara eleva, Iulia R..

Ea spunea că la următoarea pregătire a mers îmbrăcată cu pantaloni. "Când a văzut că nu mă mai poate mângâia, mi-a luat mâna şi a pus-o pe piciorul lui. Îmi ţinea mâna în palma lui şi se mângâia cu ea pe picior şi pe organele sexuale. În tot acest timp vorbea ca şi cum mă ajuta să fac exerciţiile", mai spunea tânăra.

Ea susţinea că nu ştie cine a filmat scena şi a postat-o apoi pe internet.

"M-am şocat când am văzut înregistrarea. Profesorul acela ar fi putut să-i fie bunic fiicei mele. Cum a putut să facă aşa ceva?. Şi fata a fost atât de terorizată încât nu ne-a spus nimic. Am aflat abia acum, după ce am văzut înregistrarea. O să depun plângeri şi o să cerem să nu mai fie lăsat să predea", declara tatăl fetei, Remus R.

În schimb, profesorul de matematică spunea că a încercat să o ajute pe tânără să trecă examenul de corigenţă şi că în atingerile sale nu a fost nimic sexual.

"M-am aşezat lângă ea şi am ajutat-o. I-am pus mâna pe umăr probabil, dar nu a fost vorba de nimic sexual. Cred că mai degrabă e o înscenare. În clasă erau mai mulţi elevi din clasa a IX-a pe care i-am lăsat corigenţi şi au fost multe încercări de a fi influenţat să-i trec. Probabil din cauza asta s-a ajuns aici. Am 39 de ani de învăţământ, dintre care doi am predat în străinătate şi nu cred că am greşit cu ceva", declara, joi, corespondentului MEDIAFAX, profesorul Stelian Circo.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara spuneau că vor interveni în acest caz "dacă sancţiunea nu va fi pe măsura faptei".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite