Profesorii sunt susţinuţi de părinţi pentru a face grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii sunt susţinuţi de părinţi pentru a face grevă
Profesorii sunt susţinuţi de părinţi pentru a face grevă

Părinţii susţin profesorii în demersul lor de a face grevă. Părinţii prin vocea liderului lor, Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei părinţilor, au declarat pentru NewsIn că întregul sistem educaţional din România este în colaps.

"Sindicatele au dreptate pentru că au sperat în aceste legi, cea a salarizării şi pachetul pe educaţie. Au fost promisiuni făcute şi asumate de guvern, care au fost încălcate. Este dreptul lor să lupte", a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Mihaela Gună.

Pentru data de 5 octombrie, când profesorii au ameninţat că doar îi vor supraveghea pe copii, fără să le predea, Gună declară că "nu ne facem probleme dacă elevii vor sta în clasă şi vor face activităţi colaterale, ne deranjează calitatea actului educaţional".

Gună a adăugat: "sunt curioasă unde îşi fac politicienii campanie electorală pe 15 septembrie, în şcoli nevăruite sau deja alese şi amenajate".

Peste 800.000 de bugetari vor face grevă generală pe 5 octombrie, din cauza nemulţumirilor legate de Legea salarizării unice. Pe 15 septembrie urmează să picheteze Parlamentul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite