Profesorii de la sate pot preda acum la oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii profesori titulari care predau în Râmnicu Vâlcea se simt ameninţaţi

Peste 400 de profesori din mediul rural au depus dosare la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, să prindă un post la catedră la o şcoală din Râmnicu Vâlcea. „În urma Ordonanţei Guvernamentale de Urgenţă nr. 40/2009, ce favorizează transferul cadrelor didactice din mediul rural în mediul urban, sau dintr-o treaptă inferioară într- una superioară de învăţământ, profesorii de la sate pot să predea la şcoli de la oraş, dacă îndeplinesc anumite condiţii. La această schimbare pot accede toţi cei care au obţinut nota de minim 7 la concursul de titularizare sau la repartiţia guvernamentală. De asemenea, pot accede într-o treaptă de învăţământ superior cadrele didactice care au participat în ultimii cinci ani la un program de perfecţionare sau formare continuă“, a precizat Adina Dobrete, purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea.

„Este un subiect pe care nu se poate discuta“


 Deja mai mulţi profesori care predau la şcolile din Râmnicu Vâlcea s-au arătat nemulţumiţi de această măsură. „ Nu am nimic de declarat pe această temă. Este un subiect pe care nu se poate discuta. Eu sunt foarte ocupată şi nu-mi permit să fac mai multe comentarii, am înţeles că sunt foarte multe dosare depuse deja la ISJ“, ne-a declarat Felicia Hereşanu, directorul adjunct al Grupului Şcolar Căpitan N. Pleşoianu. 
Cei încântaţi de această ordonanţă sunt profesorii care locuiesc în oraş, dar care s-au titularizat şi predau în comunele din apropiere. Aceştia sunt nevoiţi să facă naveta zilnic între locuinţă şi locul de muncă. „În sfârşit, avem acum şansa să demonstrăm celor care de ani de zile nu mai dau randament, că trebuie să se schimbe ceva în sistemul de învăţământ românesc. Sunt mulţi profesori foarte bine pregătiţi, care au ajuns la ţară pentru că nu au avut loc de cei mai vârstnici. Acum avem şi noi posibilitatea să arătăm că putem face performanţă cu elevii noştri“, a spus Alina Stanciu, cadru didactic la o şcoală din Budeşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite