Profesorii, dezamăgiţi de repartizarea posturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii, dezamăgiţi  de repartizarea posturilor
Profesorii, dezamăgiţi de repartizarea posturilor

Numai 224 de candidaţi din judeţul Olt au ajuns titulari în învăţământ

Candidaţii olteni care au trecut examenul de titularizare au luat cu asalt astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu şi Colegiul Tehnic Metalurgic pentru a participa la şedinţele publice pentru repartizarea posturilor titularizabile. Au venit cu speranţe mari, crezând că la sfârşitul şedinţei vor pleca acasă ca şi profesori titulari. Puţini au avut însă parte de acest noroc. Au fost numai 224 de posturi titularizabile şi peste 1.000 de candidaţi.

„Aşa e în fiecare an. Dau examenul, îl iau şi când vin la repartizare nu prind niciun post. Am luat puţin peste 7 la concurs, dar degeaba. Au prins posturi numai cei cu note mari. O să încerc şi la anul, poate am mai mult succes atunci“, a spus Cornelia Ghiţă, 35  de ani.

„Dacă nu avem pile, nu facem nimic“

„Sigur are ea o cunoştinţă pe la inspectorat de a luat atât de mult la examen“, se auzea vocea unui domn care se uita cu invidie la cei care au obţinut un post de titular. „Dacă nu avem pile, nu facem nimic“, spunea o tânără domnişoară dezamăgită de repartizarea posturilor.

Printre norocoşii care au obţinut un post de profesor în una dintre şcolile oltene s-a numărat şi o tânără însărcinată în ultimele luni. A ocupat un loc la Şcoala din Perieţi, însă a fost atenţionată de membrii comisiei de repartizare că trebuie să-şi facă dosarul pentru concediul de maternitate.

„În sfârşit mi-am găsit locul. Sunt fericită!“

Candidaţii care au avut norocul de a obţine un post în învăţământ au plecat acasă mai mult decât mulţumiţi. „În sfârşit am reuşit. Parcă nici nu-mi vine să cred că am scăpat de examenul de titularizare. L-am dat de vreo trei ori până acum şi în sfârşit mi-am găsit locul. Sunt fericită!“, a spus Doina Călin, de 32 de ani.

Din cele 316 contestaţii depuse de candidaţii la examenul de titularizare, 141 au fost admise. Dintre acestea, 28 au fost la limba şi literatura română şi metodica predării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite