Profesorii nu renunţă la grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii vor intra în grevă generală pe 5, 13 şi 21 mai. Ca urmare a deciziei dascălilor, elevii nu vor putea să susţină tezele cu subiect unic.

Citiţi şi:

Andronescu: Negocierile cu sindicatele vor continua luni pentru a nu se recurge, totuşi, la grevă
Boc: Facem un apel la profesori şi la sindicate să nu transfere criza economică asupra copiilor şi părinţilor


Profesorii rămân fără bani două luni
Admitere organizată de licee şi evaluare din 2 în 2 ani - Proiectul de lege a învăţământului

UPDATE 2: Sindicatele nu renunţă la grevă

Sindicatele din Educaţie au anunţat astăzi, după întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, că nu vor renunţa la greva programată în zilele tezelor unice.

"Am discutat despre viitorul învăţământului românesc şi despre legislaţia în domeniu. În privinţa grevei, preşedintele a spus că putem să facem ce vrem. Luni, vom mai avea o întâlnire cu miniştrii Andronescu şi Pogea", a spus liderul Federaţiei Alma Mater, Răzvan Bobulescu.

UPDATE 1: Tezele unice vor fi reprogramate în intervalul 28 mai - 4 iunie


Ministerul Educaţiei va reprograma susţinerea tezelor unice în sesiunea specială din intervalul 28 mai - 4 iunie, în cazul în care cadrele didactice nu renunţă la greva generală programată pentru zilele de 5, 13 şi 21 mai, a declarat astăzi secretarul de stat Adriana Pană, citat de NewsIn.

Greva este valabilă pentru tot personalul.

"Am decis să luăm această măsură care înseamnă practic blocarea anului şcolar pentru că prin nesusţinerea tezelor nici nu se pot încheia mediile claselor a VII-a şi a VIII-a şi nici nu se poate organiza admiterea la liceu. Suntem mandataţi de colegii din teritoriu să organizăm această formă de protest iar vinovaţi de situaţia gravă în care ne aflăm se fac numai parlamentarii şi Guvernul Boc. Ne cerem scuze faţă de părinţi şi elevi dar responsabilitatea pentru această situaţie este de fapt a autorităţilor", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

"Politicienii au demonstrat că nu respectă promisiunile şi este clar că vom avea proteste în toată ţara", a declarat preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite