Profesorii nu vor funcţii de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice refuză să se înscrie la concursurile pentru posturile de director, în ciuda sporului de conducere, care poate ajunge până la 35% din salariul de încadrare. Asta, pentru

Cadrele didactice refuză să se înscrie la concursurile pentru posturile de director, în ciuda sporului de conducere, care poate ajunge până la 35% din salariul de încadrare.

Asta, pentru că ei consideră că responsabilitatea este mult prea mare, în comparaţie cu avantajele financiare obţinute după ocuparea acestei funcţii.

„Am ştiut de concurs, dar nu m-a interesat, pentru că banii nu compensează efortul. E mai bine să stau acolo, liniştită, la catedra mea şi să-mi văd de treabă, decât să mă leg la cap”, a declarat Mihaela Popescu, o tânăra profesoară de la Şcoala Călineşti.

Pentru cele 88 de posturi de conducere din unităţile de învăţământ preşcolar, gimnazial, liceal sau în palate şi cluburi, scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş s-au prezentat doar 27 de candidaţi.

Dintre  aceştia numai 13 au reuşit să obţină postul. Grav este, spune conducerea ISJ Argeş, că în peste 50 de cazuri, la concurs nu s-au prezentat nici măcar directorii care deţineau funcţia cu delegaţie.

În mediul urban 41 dintre cele 51 de posturi scoase la concurs vor fi ocupate, în continuare, tot cu delegaţie. La fel se se va întâmpla şi în mediul rural, cu 34 din cele 37 de posturi pentru care s-a organizat concurs. 

Rămân aceiaşi directori

În cea mai mare parte a cazurilor se va proceda la reînnoirea delegaţiilor, astfel încât în respectivele unităţi să rămână la conducere aceleaşi persoane.

„Avem o mare nemulţumire vizavi de unităţile şcolare la care s-au scos posturi la concurs iar directorii cu delegaţie nici macar nu s-au prezentat la acest concurs.

După părerea mea, este dovadă de iresponsabilitate. E ultima dată când reînnoim delegaţiile”, a declarat inspectorul general al ISJ Argeş, Gabriel Bratu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite