Profesorii mai au de aşteptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea privind creşterea salariilor profesorilor nu se poate aplica până când bugetul nu este adoptat, a declarat, în urma întâlnirii cu sindicatele din învăţământ, ministrul Educaţiei,

Legea privind creşterea salariilor profesorilor nu se poate aplica până când bugetul nu este adoptat, a declarat, în urma întâlnirii cu sindicatele din învăţământ, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ea este însă de părere că pentru profesorii universitari o majorare salarială cu 50 la sută este prea mare.

Demnitarul a arătat că în acest an, în care există probleme economice, ar fi rezonabil ca majorările salariale pentru profesorii universitari să fie mai mici, chiar dacă ministerul va primi şase procente din PIB.

„Suntem într-un an greu. Cred că este normal să găsim o soluţie rezonabilă pentru majorările salariale ale profesorilor universitari”, a declarat ministrul Educaţiei la finalul întâlnirii cu sindicatele.

Sindicatele cer respectarea legii

Liderii sindicatelor din educaţie au spus că  vor să fie respectată ad literam legea, astfel încât majorările salariale pentru profesorii universitari să fie de 50 la sută, iar pentru celelalte categorii, de 33 la sută.

“A aplica fracţionat o lege o face pe aceasta neaplicabilă. Cerem să se aplice legea şi mai ales avem nevoie să realizăm un act normativ care să evite discrepanţele în criza de salarizare”, a declarat Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei “Spiru Haret”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite