Profesorii au amânat greva, iar ministerul teza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 9.800 de elevi ar fi trebuit să susţină astăzi teza la română

Părinţii sunt numulţumiţi de această situaţie. Pe ei nu îi interesează nici dascălii, nici guvernaţii, ci copiii lor şi spun că profesorii nu se gândesc deloc la elevi. „Am urmărit ieri toată ziua cu sufletul la gură canalele de ştiri pentru a şti ce să fac cu copilul meu astăzi. Deşi ar fi trebuit să dea teza, aceasta a fost mutată pentru joi. Nici nu mai ştiam ce să fac, să-mi aduc copilul la şcoală, să nu-l aduc. Nu mi se pare normal să fâţâi nişte copii de clasa a VII-a sau a VIII-a în halul ăsta“, a spus Valentina Păun, o mămică nemulţumită. Nici elevilor nu le convine situaţia însă ştiu că nu au ce să facă. „Aş fi preferat să dau astăzi teza, ca să scap odată de ea că am emoţii foarte mari. Când am auzit ieri că au modificat data tezei am fost dezamăgită. Din câte am înţeles eu de la televizor este posibil ca nici joi să nu o dăm, dacă profesorii nu primesc ceea ce vor“, a spus eleva Irina Mitrache.

S-au făcut ore în şcoli

Iniţial cadrele didactice au ameninţat că fac grevă, apoi după o zi plină negocieri cu reprezentanţii ministerului s-au răzgândit. Potrivit prof. Ionel Barbu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Olt, activitatea a fost normală în şcoli astăzi, singura problemă fiind că nu a mai avut loc teza cu subiect unic. „Activitatea în şcoli a fost normală astăzi, profesorii au mers la ore şi au lucrat cu elevii. Singurul lucru modificat a fost data susţinerii tezei cu subiect unic care ar fi trebuit să aibă loc astăzi. Ne pare rău pentru situaţia creată, însă vrem să rezolvăm problemele învăţământului şi pentru asta trebuie să luptăm“, a precizat prof. Ionel Barbu, şeful SIP Olt. Problemele nu s-au încheiat însă aici, părinţii şi elevii nemaiştiind ce să facă.

Două zile de negocieri

Sindicaliştii din Educaţie poartă astăzi şi mâine noi runde de negocieri cu reprezentanţii ministerului, pentru a ajunge la un numitor comun. În urma acestor discuţii, reprezentanţii celor 4 federaţii sindicale se vor întruni în şedinţă comună pentru a stabili ce urmează să facă. „S-a stabilit un acord în 7 puncte pe care îl vom discuta astăzi şi mâine. După aceste runde de discuţii, reprezentanţii celor 4 federaţii sindicale se vor întruni în şedinţă comună pentru a hotărâ ce urmează să facă“, a explicat liderul SIP Olt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite