Profesorii agronomi colecţionează monştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii de la Universitatea Agronomică din Iaşi au adunat de-a lungul anilor peste 100 de animale cu malformaţii. Se găsesc aici viţei cu două capete sau mai multe picioare, fetuşi

Profesorii de la Universitatea Agronomică din Iaşi au adunat de-a lungul anilor peste 100 de animale cu malformaţii. Se găsesc aici viţei cu două capete sau mai multe picioare, fetuşi avortoni în diverse stadii de evoluţie, precum şi alte animale care au suferit mutaţii genetice.

Alături de acestea se mai află, conservate în formol, organe vitale modificate din cauza unor boli. Este cea mai mare colecţie de acest fel din ţară, susţin profesorii de la "Agronomie". Responsabile pentru apariţia acestor ciudăţenii, spun ei, sunt substanţele toxice şi radiaţiile la care au fost expuse animalele.

De la Cernobâl se trag

"Acum sunt mai puţine cazuri comparativ cu anii de dinainte de Revoluţie, pentru că s-au interzis multe din chimicalele folosite atunci. Şi după explozia de la Cernobâl, foarte multe animale au făcut pui cu malformaţii", explică prof. dr. Gheorghe Solcan, secretarul ştiinţific al Facultăţii de Medicină Veterinară. "Mutanţii" sunt folosiţi ca material didactic de studenţii de la Medicină Veterinară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite