Profesorii din Salcia nu şi-au luat salariile din iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii din Salcia nu  şi-au luat salariile din iunie
Profesorii din Salcia nu şi-au luat salariile din iunie

Viceprimarul comunei, Adel Sava, susţine că bani în cont ar exista, însă contabilul primăriei e pasionat de cârciumi şi nu prea are poftă de muncă

Profesorii de la Şcoala Salcia au apelat la „Adevărul de Seară“ Severin, pentru că, spun aceştia, nu este pentru prima dată când sunt amăgiţi de autorităţi. „Nu am luat banii pe vacanţă, aşa cum au luat ceilalţi colegi din judeţ. Cei de la primărie ne mint în permanenţă că nu sunt bani. Ultima dată, am avut probleme de Paşti, dar situaţia s-a rezolvat a doua zi după ce aţi intervenit dumneavoastră“, ne-a spus, telefonic, un cadru didactic care a dorit să-şi păstreze anonimatul, temându-se de eventualele repercusiuni. Directorul unităţii de învăţământ spune, la rândul său, că situaţia este disperată pentru întreg colectivul.

„L-am şi scos din cârciumi de două-trei ori“


„Ultimii bani i-am primit la începutul lui iulie, salariul pentru luna iunie. De la primărie ni se spune că nu sunt bani în cont. Toată lumea de la noi e nemulţumită şi pe bună dreptate. Nu înţelegem situaţia. Contabilul ne-a spus că vom primi banii în septembrie şi să fim  mulţumiţi că-i luăm şi atunci“, ne-a declarat profesoara Maria Perpelea, directoarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Salcia.
Viceprimarul Adel Sava susţine că vinovat pentru situaţia creată ar fi contabilul, care nu prea pare interesat de soarta dascălilor. „Bani pentru salariile profesorilor sunt în cont, dar nu e poftă de muncă din partea contabilului. Dacă îl găsiţi, cel mult o oră, în primărie. Şi în ora aia, nu face nimic. În rest, pleacă la cârciumi, încolo, încoace, i-am făcut şi referate, l-am şi scos din cârciumi de două-trei ori. Nu-şi dă interesul. Nici noi nu ne luăm salariile la timp“, ne-a precizat vicele Adel Sava. Contabilul primăriei, Titel Popa, îşi contrazice şeful, spunând că nu bea şi că aşteaptă bani de la bugetul statului. „Acuzaţiile viceprimarului nu sunt adevărate, nu am nicio problemă cu alcoolul. Atunci când s-a făcut rectificarea negativă pentru buget, ni s-au luat 93.000 de lei. Cu banii ăştia aveam să plătim inclusiv iulie şi august, acum însă nu avem bani în cont pentru profesori. Când ni se vor vira de la bugetul de stat, îi dăm“.
„Primăria are posibilitatea să mute bani din sumele defalcate de la un capitol la altul, dar pentru că nu ne-a adus cererea de mutare a sumelor dintr-o parte într-alta, n-a putut să facă plata salariilor. E vina contabilului în primul rând, pentru că el ştie exact unde are bani şi ce are de plătit”, a declarat Maria Drăghici, şeful Trezoreriei Mehedinţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite