Profesori concediaţi după tragedia de la Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesori concediaţi după tragedia  de la Eforie Sud
Profesori concediaţi după tragedia de la Eforie Sud

Doi dintre cei trei profesori implicaţi în tragedia de la Eforie Sud de la 8 august, când doi elevi au murit înecaţi, au fost excluşi din sistemul de învăţământ.

Mai ciţeşte şi:

Membrii comisiei din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi care au anchetat cazul au decis ieri să le desfacă contractul de muncă profesoarelor Aida Zaharia şi Paraschiva Smoc, însoţitoare ale grupului respectiv de elevi, pe motive disciplinare.

„Membrii comisiei au avut în vedere la luarea deciziei de excludere din învăţământ a celor două cadre didactice evenimentele care s‑au derulat la Eforie Sud“, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Cercetată pentru ucidere din culpă

În cazul profesoarei Elisabeta Mincior, considerată principalul responsabil pentru producerea incidentului, inspectorii şcolari nu pot lua nicio decizie până când procurorii constănţeni nu vor finaliza dosarul deschis împotriva acesteia, pentru ucidere din culpă.

„Aşteptăm finalizarea anchetei penale pentru că, prin natura ei, aceasta anulează orice altă anchetă“, a mai precizat Sabina Manea. 

La 8 august, în tabăra de la Eforie Sud, Mirel Enache (14 ani) şi Adrian Roşu (13 ani) s‑au înecat sub ochii profesoarei Elisabeta Mincior, după ce au intrat în apă deşi scăldatul era interzis în acea zonă. Adolescenţii făceau parte dintr-un grup de zece elevi veniţi de la şcolile din localităţile ieşene Şerbeşti şi Coropceni.

Cu două zile înainte de producerea tragediei, Adrian Roşu a mai fost la un pas de a-şi pierde viaţa în mare, dar atunci salvamarii au reuşit să-l scoată la timp din apă.

De asemenea, salvamarii au avertizat în repetate rânduri profesorii din tabăra internaţională de la Eforie Sud că scăldatul este interzis în zonă. În ziua tragediei erau ridicate pe plajă şi steagurile roşii care semnalizau pericolul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite