Profesor de istorie, post dorit de zeci de candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesor de istorie, post dorit de zeci de candidaţi
Profesor de istorie, post dorit de zeci de candidaţi

La şedinţa de titularizare, concurenţii au optat în funcţie de notă şi preferinţă

Bătălia cea mare în acest an s-a dat pentru un post la istorie. Au fost scoase la concurs două locuri şi s-au înscris 144 de persoane. „Peste 2.400 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare. Mulţi dintre ei nu au obţinut nota 7 şi au făcut contestaţie. În urma recorectării lucrărilor, 17 profesori au primit cu un punct mai mult. Astăzi se face repartizarea pentru posturile la care vor să predea. Majoritatea au optat pentru instituţiile unde au fost suplinitori“, a spus Florea George, inspector şcolar adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Concurenţi cu note mari, rămaşi fără post

Claudia Gheorghiţă are 27 de ani şi a obţinut la titularizare media 8,60, la fel ca şi Mădălina Boleanu. Comisa a decis să se facă o departajare în funcţie de media obţinută la licenţă. „Nu mi se pare normal acest lucru, de ce nu s-a luat în calcul şi nota de la master. Pe fişa pe care am completat-o la înscriere scria că  departajarea se face în funcţie şi de dizertaţie. Acum nu am altceva de făcut decât să mă duc din nou ca suplinitor“, a spus Claudia Gheorghiţă.

„Profesorii care au obţinut note mai mici de 7 nu au avut de ce să mai vină. Ştiau dinainte care este situaţia lor. Nu putem spune că anul acesta au fost slab pregătiţi, ci doar că au fost mai mulţi pe loc. De la Facultatea Spiru Haret, în judeţul Dolj avem patru profesori care au primit post de titular“, a declarat Florea George, inspector şcolar adjunct ISJ Dolj.

Nota nouă, cu noroc pentru unii

Lucia Vlădoianu încearcă de nouă ani să obţină un post de titular la catedra de istorie a Şcolii Desa. Anul acesta a avut noroc, primind nota 9 pe lucrare. „Mă bucur că în sfârşit am reuşit. Mi-am luat o piatră de pe inimă. Ani la rândul am învăţat pe rupte, era şi cazul să prind un post. Sper ca de acum înainte să mă descurc mult mai bine cu banii şi să pot să îmi ajut famili . Pentru mine meseria de profesor este totul. Când îmi văd elevii receptivi la ce predau eu, mă bucur nespus de mult“, a povestit femeia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite