Profesoara de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Geta Lăpuşte (51 de ani), profesoară de geografie la Şcoala Generală Nr. 1 din Bistriţa, a introdus în programa opţională cursul „Uniunea Europeană - aspecte sociale”.

În cadrul orelor, care se ţin de zece ani, copiii învaţă istoria UE, rolul instituţiilor europene şi funcţionarea lor, dar şi amănunte despre ce înseamnă să fii cetăţean european. „Cursul începe la clasa a VI-a, deoarece atunci se studiază geografia Europei şi despre Uniune nu sunt menţionate foarte multe lucruri”, a spus Geta Lăpuşte.

Elevii din clasele a VI-a şi a VII-a, cărora le este destinat cursul, sunt încântaţi de curs. „Am învăţat multe, am făcut dezbateri şi proiecte pe teme europene. Cred că acum putem să le explicăm şi altora ce înseamnă UE”, spune Simona Marna, una dintre elevele care a luat parte la aceste ore. 

Şi părinţii sunt mulţumiţi de ce învaţă copiii. „Fetiţa mea a venit mereu încântată de la şcoală şi mereu cu o informaţie nouă despre UE. Uneori, şi noi am aflat lucruri pe care nu le ştiam”, a spus Ileana Munteanu, mama unei eleve de clasa a VI-a.

Datorită acestui curs, Geta Lăpuşte a fost desemnată, la sfârşitul săptămânii trecute, „Multiplicatorul Anului 2008”, în cadrul Galei multiplicatorilor de informaţie europeană organizată de Centrul Europa Direct pentru Transilvania de Nord.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite