Profesoara Codreanu rămâne pe poziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesoara Codreanu rămâne pe poziţii
Profesoara Codreanu rămâne pe poziţii

Dăscăliţa care şi-a ajutat „din pix” elevii la texele unice nu părăseşte şcoala unde predă de zece ani. Profesoara care a corectat 29 de teze unice pentru a mări notele elevilor ei va continua să predea în aceeaşi unitate de învăţământ.

Profesoara Codruţa Codreanu (33 de ani), de la şcoala Avram Iancu, cea care a primit o sancţiune de diminuare a salariului cu 15% timp de şase luni, după ce a operat corecturi în lucrările a 29 de elevi la tezele unice, nu şi-a schimbat locul de muncă. Potrivit directorului şcolii, Rodica Kerekeş, profesoara va preda în continuare la şcoala „Avram Iancu“, acolo unde predă de zece ani.

Scandal naţional

„I-a fost propusă detaşarea la o altă unitate de învăţământ, însă a refuzat. Am purtat o discuţie serioasă cu profesoara, iar aceasta şi-a exprimat părerea de rău faţă de fapta pe care a săvârşit-o. Codruţa Codreanu este titulara şcolii de mai bine de zece ani şi a frecventat cursurile claselor V-VIII tot aici. Acum se află la serviciu, dar nu vrea să îşi comenteze gestul”, a declarat Rodica Kerekeş.
Pe lângă sancţiunea financiară, Codruţa Codreanu are interzis în comisiile de examinare. Cazul ei a ajuns în atenţia opiniei publice în timpul tezelor unice din acest an, când profesoara  a corectat greşelile de tip gramatical făcute de 29 de elevi din clasele a VIII-a A şi a VII-a B care au susţinut examenele la Limba română. În acest fel copii s-au ales cu note mai mari chiar şi cu patru puncte. Modificările au ieşit la iveală în momentul în care comisia de corectare a lucrărilor a constatat că pe teze apar modificări cu un pix de o altă culoare. După ce o comisie a recorectat tezele, lucrările au fost notate cu punctaje reale iar consiliul profesoral a decis sancţionarea financiară a profesoarei.
La acea vreme, Inspectoratul Şcolar a propus două sancţiuni: desfacerea contractului de muncă şi diminuarea salariului cu 15 procente pe o perioadă de şae luni. „Sancţionarea financiară este penultima pedeapsă înaintea desfacerii contractului de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mariana Brumboiu.
După ce fapta Codruţei Codreanu a ieşit la iveală iar scandalul mediatic a luat proporţii aceasta şi-a luat concediu medical, neputând fi contactată. Gestul profesoarei Codruţa Codreanu este primul de acest gen înregistrat în judeţul Satu Mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite