"Producţia de sârmă ne asigură viitorul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în acest mandat, însă, Ioan Vasinca a fost doar vioara a doua a primăriei din Câmpia Turzii. Provine, ca în majoritatea oraşelor monoindustriale, din firma de metalurgie producătoare de

în acest mandat, însă, Ioan Vasinca a fost doar vioara a doua a primăriei din Câmpia Turzii. Provine, ca în majoritatea oraşelor monoindustriale, din firma de metalurgie producătoare de sârmă, care "ţine oraşul în viaţă".
- Care este cel mai important proiect pe care l-aţi implementat la Câmpia Turzii?
- Pentru un oraş monoindustrial, cum este Câmpia Turzii, cel mai important este că am vândut un teren de 44 de hectare unei firme germane, care a promis înfiinţarea unui parc industrial, cu peste 1.000 de locuri de muncă. Cu acesta sperăm să rezolvăm o bună parte din forţa de muncă, aflată în căutarea unei slujbe, estimată la noi la circa 20 la sută din populaţie.
- Care au fost reuşitele în domeniile locuinţelor şi infrastructurii?
- Două blocuri de locuinţe cu 80 de apartamente pentru tineri. Din resurse proprii, am realizat modernizarea drumurilor. Primim mai mulţi bani ca înainte, dar totuşi puţini, faţă de celelalte unităţi administrative. De exemplu, vecinii turdeni primesc de 10 ori cât noi, deşi, ca dimensiune, nu ar trebui să primească mai mult de dublu.
- Dacă până acum Câmpia Turzii însemna metalurgie, care va fi profilul oraşului, conform strategiei dvs. de dezvoltare?
- Sârma va rămâne principala activitate, adică metalurgia. Vor mai fi servicii, producţie şi în alte domenii, dar şi agricultură, pentru că avem cele mai bune terenuri agricole din judeţ. Unitatea militară de aviaţie de la Luna, din vecinătate, va rămâne în continuare un reper important în viaţa oraşului.
- Ce va însemna Comunitatea Urbană Arieş, în care pion important este şi Câmpia Turzii?
- Fiind prima comunitate urbană din ţară, lucrăm împreună la proiecte comune de apă-canal, salubritate, mediu, transporturi, turism. Ne vom completa reciproc, gară la noi, turism la ei. La Turda, sunt lacuri sărate şi salină, dar nu au reţea feroviară. Concurăm şi ne completăm şi în alte domenii. În sport, de exemplu, municipiile noastre se bat şi nu se înţeleg să facă o singură forţă, mai puternică, din cele două echipe de fotbal.
- Ce suport politic aveţi în consiliul local şi în cel judeţean?
- Am pierdut doi consilieri şi majoritatea, avem acum 7 consilieri din 19. Nu e totuşi mare diferenţă în concepţia despre proiecte. Chiar dacă nu ies din prima, proiectele mele sunt adoptate în final. De la Consiliul Judeţean avem un sprijin mai mare ca în vechiul mandat.
- S-a încercat racolarea dvs. de către alte partide politice?
- Au încercat, n-a mers!
- Veţi candida din nou?
- Dacă partidul mă va desemna, da, pentru că mai sunt multe de făcut.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite