Producţia industrială se îngustează alarmant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele raportate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că, în decembrie 2008, producţia din toate sectoarele industriei româneşti a înregistrat reduceri atât faţă de

Datele raportate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că, în decembrie 2008, producţia din toate sectoarele industriei româneşti a înregistrat reduceri atât faţă de noiembrie, cât şi faţă de decembrie 2007.

Câteva exemple: industria prelucrătoare a pierdut 20,1%, energia electrică şi termică, gaze şi apă – 7,3%, iar industria extractivă – 5,9%.

Scăderi pe toată linia

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în producţia bunurilor intermediare (-38%), a bunurilor de capital (-31,4%), a bunurilor de folosinţă îndelungată (-25,8%) şi în industria energetică (-10,2%).

Comparativ cu noiembrie 2008, scăderea producţiei industriale a fost determinată, de asemenea, de scăderi în toate cele trei sectoare de activitate.

Astfel, industria prelucrătoare a scăzut cu 21,6%, industria extractivă – cu 9,7%, iar industria energiei electrice şi termice, gaze şi apă a coborât cu 0,8%.

Per total anul 2008, producţia industrială a cunoscut o medie a creşterii de numai 0,9% faţă de 2007. A se compara cu mediile anilor trecuţi, de peste 5%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite