Procurorul lui Hayssam renuntă la magistratură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Ciprian Nastasiu, cel care a instrumentat dosarul privind răpirea celor trei jurnalişti români în Irak de către Omar Hayssam, şi-a dat demisia din magistratură. CSM urmează să

Procurorul Ciprian Nastasiu, cel care a instrumentat dosarul privind răpirea celor trei jurnalişti români în Irak de către Omar Hayssam, şi-a dat demisia din magistratură. CSM urmează să avizeze cererea, care apoi va fi transmisă preşedintelui Traian Băsescu pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie.

Ciprian Nastasiu este procuror din 1992, iar în ultimele luni a lucrat în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, după ce în luna iulie a fost revocat de la DIICOT de către procurorul general Codruta Kovesi. Revocarea din functie a survenit deciziei instantei supreme prin care Ciprian Nastasiu a fost sanctionat disciplinar pentru faptul că a mers personal în instantă în aprilie 2006 cerând eliberarea lui Omar Hayssam din motive medicale.

El a fost “pedepsit” cu diminuarea salariului cu 15 procente pe o perioadă de trei luni. Conform legii, procurorilor DIICOT nu li se permite să aibă sancţiuni disciplinare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite