SURSE: Nati Meir, implicat direct în cazul de înşelăciune a mai multor bucureşteni. Acesta a ajuns cu ambulanţa la spital după descinderea procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul deputat Nati Meir, intrat în Parlament pe listele PRM.
Fostul deputat Nati Meir, intrat în Parlament pe listele PRM.

Procurorii fac percheziţii la locuinţa fostului deputat Nati Meir, acuzat de această dată că ar fi coordonat o reţea de persoane care înşela oameni cu promisiunea obţinerii unor locuri de muncă.

UPDATE 14.40  Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă Mediafax că în dosarul de înşelăciune în are este implicat şi Nati Meir, acesta era persoana care se întâlnea cu părţile vătămate, promiţându-le locuri de muncă în construcţii în Israel,  la Tel Aviv, în domeniul construcţiilor contra unor sume cuprinse între 400 şi 800 de euro.

Sursele citate de Mediafax au explicat că victimele ajungeau să-i contacteze pe membri grupării, implicit pe Nati Meir, în urma citirii unor anunţuri postate pe internet în legătură cu oferte de muncă în Israel. Potrivit aceloraşi surse, la momentul descinderilor de miercuri dimineaţă, una dintre părţi vătămate chiar aştepta în faţa sediului societăţii comerciale, arătându-le poliţiştilor că s-a prezentat la acea adresă pentru a pleca spre Israel.

Sursele citate au arătat că, până la acest moment, s-au înregistrat 13 plângeri penale în legătură cu această faptă şi că achetatorii de la Secţia 1 Poliţie din Capitală au solicitat şi celorlalte secţii să furnizeze informaţii, în cazul în care deţin plângeri similare.

Potrivit surselor citate, poliţiştii au percheziţionat domiciliul lui Nati Meir şi sediul societăţii care se presupune că trebuia să trimită oamenii în Israel, precizând că acesta avea şi un complice, respectiv pe secretara firmei.

Sursele citate au mai arătat că lui Nati Meir i s-a făcut rău în urma percheziţiilor, motiv pentru care a fost solicitată o ambulanţă. Meir a fost dus la Spitalul Elias şi se află în investigaţii, după ce a suferit un puseu de tensiune, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

UPDATE 13.00 O ambulanță a fost solicitată la locuința lui Nati Meir. Acestuia i s-a făcut rău și a fost transportat pe targă la spital.

UPDATE 10.00 Grupări condusă de Nati Meir ar fi înşelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat că Sectorul 1 Poliţie face percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări specialitate în înşelăciuni cu locuri de muncă.

Membrii grupării le promiteau oamenilor că îi trimit la muncă în Israel, încasau sume de bani cuprinse între 400 şi 800 de euro, dar nu-şi mai onorau contractele, a precizat Alexandru Niculae.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai spus că există informaţii că mai mult de zece persoane au fost înşelate de membrii grupării.

Activitatea grupului infracţional era monitorizată de Sectorul 1 Poliţie de mai bine de trei luni, a adăugat Alexandru Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, gruparea era condusă de Nati Meir.

Persoanele care vroiau să ajungă la muncă în Israel le plăteau membrilor grupării conduse de Nati Meir sume între 400 şi 800 de euro, au precizat sursele judiciare.

Nati Meir are o condamnare la patru ani de închisoare, tot pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.

Nati Meir a fost deputat în Parlamentul României, ales pe listele PRM. Acesta nu este nici primul dosar penal pentru fostul parlamentar, el a fost condamnat pentru trafic de influenţă. 

După un an şi jumătate după gratii, Meir a obţinut aprobarea judecătorilor ca atât el, cât şi fiul lui să fie cercetaţi în stare de libertate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite