Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva adjunctului Poliţiei Capitalei şi a ofiţerului care l-a salvat pe Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală contra adjunctului Poliţiei Capitalei Gheorghe Dumitru şi împotriva ofiţerului care l-ar fi salvat pe Adrian Năstase. Pe listă se mai află un ofiţer de poliţie judiciară şi medicul Şerban Brădişteanu, toţi fiind acuzaţi de zădărnicirea executării pedepsei în cazul fostului premier.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane: GHEORGHE DUMITRU, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, COSTEA NICOLAE, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, APOSTOL MARIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, BRĂDIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite