Proclamaţie pentru secui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proclamaţie pentru secui
Proclamaţie pentru secui

Cei 800 de participanţi la Adunarea Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, desfăşurată ieri la Miercurea-Ciuc, au adoptat o proclamaţie şi un memorandum în care îşi exprimă dorinţa de obţinere a autonomiei teritoriale a zonei formate din judeţele Harghita, Covasna şi, parţial, Mureş.

În proclamaţie se arată că, „în conformitate cu principiile, respectiv jurisprudenţa europeană a subsidiarităţii şi autodeterminării, dorim crearea unui statut specific de administrare şi dezvoltare regională a Ţinutului Secuiesc“.

Citiţi şi:

Participanţii au apreciat că o împlinire a dezideratului lor ar însemna o descentralizare reală a administraţiei publice şi a finanţelor. Ei au precizat că autonomia teritorială ar reprezenta garanţia viitorului regiunii şi al comunităţii.

„Interesul fiecărui locuitor al Ţinutului Secuiesc este crearea unei forme de organizare administrativă care permite locuitorilor regiunii să decidă, în mod autonom, şi să-şi valorifice voinţa în toate domeniile vieţii publice“, se precizează în proclamaţie. Următoarea adunare a aleşilor maghiari va avea loc la 12 martie 2010, la Sfântu Gheorghe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite