Procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu, amânat pentru 26 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care patronul trustului de presă Realitatea-Caţavencu este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detenţie pentru păgubirea a peste 300.000 de investitori la Fondul Naţional de Investiţii, alături de Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian a fost amânat pentru 26 noiembrie. Instanţa va decide atunci şi dacă prelungeşte măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru cei trei.

Alexandru Stoian a cerut amânarea procesului deoarece doreşte să îşi angajeze un apărător. În acel moment un avocat din oficiu a depus la dosarul cauzei o delegaţie pentru a-l putea reprezenta la acest termen.

De asemenea, procurorul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut instanţei prelungirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara pentru Vîntu, Ţurcan şi Stoian, judecătorul urmând să ia o decizie în acest sens. decizia va fi luată de magistraţi pe 26 octombrie.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată pe 12 octombrie. Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

"Suma îi era necesară condamnatului pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie", se arată în rechizitoriu.

Patronul trustului de presă care include şi postul de televiziune Realitatea TV a petrecuto săptămână în arest, fiind arestat în noapte de 9 spre 10 septembrie şi eliberat pe 16 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite