Iaşi: Proces pentru custodia copilului-ucigaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Proces pentru custodia copilului-ucigaş
Iaşi: Proces pentru custodia copilului-ucigaş

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi le-a cerut judecătorilor ieşeni ca Teodosian Gherman, copilul de 13 ani care şi-a ucis mama cu ciocanul, să

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi le-a cerut judecătorilor ieşeni ca Teodosian Gherman, copilul de 13 ani care şi-a ucis mama cu ciocanul, să rămână în centrul de plasament de la Târgu Frumos.

Dacă cererea va fi admisă, copilul-ucigaş ar putea rămâne în custodia statului până la majorat. Conducerea DGASPC susţine că Mihai Gherman, tatăl băiatului, a fost indecis în ceea ce priveşte îngrijirea fiului său, în momentul în care a fost întrebat dacă doreşte ca Teodosian să rămână în centrul de plasament sau să se întoarcă în sânul familiei.

„Având în vedere faptul că nu există posibilitatea reîntoarcerii minorului în familie, precum şi solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi de internare a acestuia într-un centru specializat, vă rugăm să dispuneţi menţinerea măsurii de plasament în regim de urgenţă", se menţionează în cererea trimisă de DGASPC Tribunalului Iaşi.

Tatăl lui Teodosian, chemat în calitate de pârât la procesul deschis de DGASPC Iaşi, susţine că nu i s-a oferit niciodată ocazia să stea de vorbă cu fiul său. „Eu nu am avut cum să vorbesc măcar puţin cu fiul meu după ce s-a întâmplat tragedia pentru a şti de la el ce-şi doreşte. Nu aveam cum să iau o decizie fără să-l consult şi pe el", a spus Mihai Gherman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite