Procedurile durează mai mult de 2 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au reuşit să obţină cofinanţare pentru izolarea termică a blocurilor au aşteptat mai bine de doi ani, timp în care s-au făcut măsurători, studii de fezabilitate, şi s-au organizat

Cei care au reuşit să obţină cofinanţare pentru izolarea termică a blocurilor au aşteptat mai bine de doi ani, timp în care s-au făcut măsurători, studii de fezabilitate, şi s-au organizat licitaţii pentru executarea lucrărilor. „A fost foarte greu, proiectanţii nu au făcut la început tot ce trebuia”, explică Ioan Hakkel, preşedintele asociaţiei de proprietari de pe strada Unirii din Cluj-Napoca, unde se lucrează la reabilitare.

Până în decembrie

Lucrările au început aici la 1 septembrie, iar locatarii speră să fie gata până la sfârşitul lui decembrie. Pentru un apartament cu două camere, termoizolarea costă în jur de 3.000 de lei, din care proprietarii scot din buzunar cam 800 de lei, după spusele preşedintelui de bloc.

Consum cu 40% mai puţin

Locatarii sunt de părere că a meritat efortul, mai ales că odată cu izolarea termică, consumul de energie scade cu 40%.Pentru a strânge banii, în contul celor care nu aveau s-au depus bani din fondurile de bloc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite