Pro Democraţia: „Riscuri de fraudă la alegeri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că Biroul Electoral Central a decis să limiteze la maximum prezenţa observatorilor independenţi şi a ziariştilor în secţiile de votare, Asociaţia Pro Democraţia (APD) a decis să

Pentru că Biroul Electoral Central a decis să limiteze la maximum prezenţa observatorilor independenţi şi a ziariştilor în secţiile de votare, Asociaţia Pro Democraţia (APD) a decis să observe alegerile de duminică doar cu echipe mobile.

Decizia APD este un protest faţă de “dispreţul pentru transparenţa şi corectitudinea scrutinului din 30 noiembrie manifestat de către actorii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestuia”.

Ziariştii, trimişi în “ţarc”

Asociaţia Pro Democraţia este nemulţumită de o decizie a Biroului Electoral Central care îngrădeşte accesul şi prezenţa observatorilor şi ziariştilor în secţiile de votare.

Concret, ziariştii şi observatorii au voie să stea în sala de votare doar acolo unde stabileşte preşedintele secţiei de votare. Iar la  Biroul Electoral Central, comandamentul alegerilor, aceştia au acces “numai în spaţii special amenajate”.

În decizia BEC scrie negru pe alb că “persoanele acreditate pot staţiona numai în spaţiul stabilit în acest sens în sala de votare de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare”.

APD critică şi refuzul Curţii de Apel Bucureşti de a judeca de urgenţă solicitarea prin care cerea anularea deciziei BEC. Curtea de Apel a decis să judece solicitarea de anulare a deciziei pe 2 decembrie, a doua zi după alegeri.

“Există mari riscuri de fraudă, având în vedere decizia BEC şi faptul că Curtea de Apel nu a acceptat preschimbarea termenului de judecată”, a declarat directorul executiv al APD, Ana - Maria Moşneagu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite