„Prison Break“, varianta românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru minori, cu vârste de 16 şi 17 ani, deţinuţi în Penitenciarul de Tineri şi Minori Tichileşti (PTM), au fost prinşi în timp ce încercau să evadeze. Ei au săpat cu o lingură un orificiu în toaleta celulei în care erau „cazaţi“. „Supraveghetorul, în urma unui control inopinat, a constatat că minorii, folosindu-se de un corp contondent, cu intenţia de a evada, au săpat la baza peretelui camerei“, a explicat subinspect

De fapt, tinerii sunt la cea de-a treia tentativă de evadare din respectivul penitenciar în mai puţin de zece zile. Psihologul PMT Tichileşti spune că pentru cei patru tentativa de evadare a fost pur şi simplu o joacă. “Toate cele patru persoane au avut manifestări teribiliste, personalităţi imature, social şi afectiv. Este adevărat că nu au avut modele de identificare morale, toi cei patru despre care vorbim având modele infracţionale paterne şi cred că totul a fost pur şi simplu joacă pentru ei”, a spus psihologul.

Băieţii sunt toţi din Galaţi. Cel de 17 ani, care este închis pentru tâlhărie, a mai fost încarcerat pentru scurt timp şi în Elveţia pentru furt de maşini, apoi în Danemarca, pentru aceeaşi infracţiune, iar la Tichileşti era închis de mai puţin de o lună. Acum cei patrudeţinuţi au fost transferaţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, iar, pentru fapta lor şi-ar putea prelungi sentinţele cu încă cinci ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite