VIDEO Prinţul Charles promovează Transilvania: "Este o bogăţie unică în lume"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moştenitorul coroanei britanice se pare că a indrăgit zona Transilvaniei şi este hotărât să o promoveze. Într-un mesaj video, Prinţul Charles face apel la salvarea regiunii pe care o consideră "o bogăţie unică în lume".

Prinţul Charles deţine mai multe case în această zonă şi s-a implicat în restaurarea mai multor locuinţe din satele ardeleneşti. De când a descoperit Transilvania, moştenitorul tronului britanic încearcă să promoveze patrimoniul românesc, pe care îl consideră "un loc de o frumuseţe specială, plin de bogăţii culturale".

La Ambasada României din Washington, vor avea loc, săptămâna aceasta o serie de evenimente cu cu tema „Transilvania - pierdută şi regăsită". Programul va debuta cu mesajul Prinţului Charles şi va fi urmat de o expoziţie organizată de „Fundaţia Mihai Eminescu", care va fi deschisă până la sfârşitul lunii octombrie.

Ediţia de anul acesta a Transilvania Fest, un festival care îşi propune să contribuie la dezvoltarea comunitară, comercială şi turistică a Transilvaniei, s-a desfăşurat între 30 iulie şi 1 august, sub patronatul moştenitorului tronului Regatului Unit.

Încă de la prima mea vizită în Transilvania, în 1997, am fost fascinat de acestă parte magică a lumii. Ascunsă în estul Europei, în inima României, Transilvania este un loc de o frumuseţe specială, plin de bogăţii culturale, astfel îşi începe mesajul Prinţul Charles.

Urmăriţi mesajul Prinţului Charles aici:

În 2009, Prinţul Charles declara că Transilvania este o comoară din punct de vedere agricol şi al producerii de alimente tradiţionale sănătoase, putând da un exemplu întregii lumi în acest sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite