Prinţul Paul râvneşte Castelul Lăpuşna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul de vânătoare Lăpuşna, ce a aparţinut Casei Regale a României, este revendicat în instanţă de prinţul Paul de România. Petentul, care susţine că imobilul şi terenurile aferente

Castelul de vânătoare Lăpuşna, ce a aparţinut Casei Regale a României, este revendicat în instanţă de prinţul Paul de România.
Petentul, care susţine că imobilul şi terenurile aferente au fost preluate de stat fără titlu valabil, cere instanţelor de judecată din Târgu Mureş să anuleze contractul de vânzare-cumpărare, încheiat, în 1998, de "Romsilva" şi SC "Grand" SA. "Imobilul, cunoscut drept Castelul Lăpuşna, a aparţinut regelui Carol al II-lea. Potrivit actelor depuse la dosar, tatăl meu, Mircea Grigore de Hohenzollern (Lambrino), ca fiu legitim al acestuia, este succesor în cotă legală de 37,5 la sută, iar Elena Lupescu, în calitate de soţie supravieţuitoare a fostului rege Carol al II-lea, este succesoare cu o cotă legală de 25 la sută. La decesul acesteia, prin testament a fost instituită unică şi universală moştenitoare Monique Urdăreanu, de la care subsemnatul am cumpărat drepturile succesorale", se arată în acţiunea depusă la Judecătoria Reghin de Paul de România. Acesta menţionează că a notificat Primăria Reghin în legătură cu dorinţa sa în baza Legii 10/2001, de unde i s-a comunicat că proprietatea familiei fusese înstrăinată. "Părţile contractante au fost de rea-credinţă la încheierea actului de înstrăinare", susţine Paul de România. El nu a reuşit să convingă instanţa de fond, care i-a respins acţiunea. Dosarul se află în prezent pe rolul Tribunalului Mureş, în apel.

Sighişoara şi Reghin, fruntaşe la revendicări
În municipiile Sighişoara şi Reghin au fost revendicate, în virtutea Legii 247, o seamă de imobile în care îşi desfăşoară activitatea instituţii publice, cu impact în comunităţi mici, de 30.000-40.000 de locuitori. Astfel, în burgul de pe Târnavă, urmaşii foştilor proprietari au obţinut douăsprezece imobile, respectiv sediul poliţiei, clădirea CEC şi un centru de plasament, restul fiind unităţi şcolare. Este vorba de trei şcoli generale, două grădiniţe, Grupul Şcolar Agricol, Liceul MIU şi una dintre emblemele oraşului, Liceul "Joseph Haltrich" împreună cu internatul propriu. În ce priveşte Reghinul, pe lista imobilelor revendicate figurează Biblioteca Municipală, Muzeul Etnografic, gimnaziile "Augustin Maior" şi "Alexandru Ceuşianu", precum şi Grădiniţa nr. 3. Mai nou, pe listă a apărut şi Clubul Copiilor, în privinţa căruia revendicatorul ar fi de acord şi cu despăgubiri băneşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite