Principalul suspect al atacurilor de la Mumbai: "sunt pregătit să mor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul suspect al atentatelor ce au avut loc anul trecut în Mumbai, Mohammed Ajmal Kasab, a declarat, miercuri, în faţa tribunalului că este pregătit pentru execuţie.

Procurorii, care îl acuză pe Mohammed Ajmal Kasab de 86 de capete acuzare, printre care şi cea de "acte de razboi" împotriva Indiei, au declarat că vor mai aştepta cu pronunţarea sentinţei, întrucât Kasab mai are multe de dezvăluit, scrie CNN.

Judecătorul de la tribunalul din Mumbai l-a intrebat pe Mohammad Ajmal Amir Iman "Kasab" în timpul audierilor: "Vreti sa va supuneti pedepsei oamenilor sau celei a lui Dumnezeu?"

Răspunsul pakistanezului a fost : "Sunt pregătit să mor. Spanzuraţi-mă!" 

Singurul supravietuitor al comandoului care a atacat Mumbai în noiembrie 2008 a pledat vinovat şi şi-a recunoscut actele, nefiind supus niciunei presiuni, a declarat tânărul în vârstă de 21 de ani.

Kasab s-a declarat nevinovat până la inceputul săptămânii, când acuzatul i-a luat prin surprindere pe judecător, făcând dezvăluiri despre cum s-au derulat atacurile din 26-29 noiembrie, în care  174 de oameni au fost ucişi.

În seara zilei de 26 noiembrie, Kasab şi complicele sau Abu Ismail au fost filmaţi de camerele de supraveghere deschizând focul şi lănsând grenade în gara din Mumbai. 52 de persoane au fost ucise şi 109 au fost rănite. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite