Primul weekend cu vreme frumoasă: Atenţie la radare şi unde vă instalaţi grătarele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto România Tv
Foto România Tv

Este primul weekend cu vreme frumoasă din acest an, dar aveţi grijă că este posibil să aveţi parte de probleme dacă depăşiţi viteza sau instalaţi grătarul în alte locuri decât cele special amenajate.

Potrivit Centrului Infotrafic, se circulă bine în toată ţara, nu există niciun "eveniment", cum se exprimă poliţiştii, care să îngreuneze sau blocheze circulaţia pe vreo autostradă sau drum naţional.

Se pare că românii au profitat de primul wekend de primăvară pentru a ieşi la pădure, la un grătar, după cum arată statisticile Poliţiei referitoare la trafic.

"Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat ieri pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti 20.268 de autovehicule, cu 2.166 mai multe decât săptămâna trecută. Şi astăzi valorile de trafic vor fi relativ ridicate. În acest moment circulaţia este destul de intesă pe sensul de mers Bucureşti – Braşov, dar se desfăşoară fluent. În orele următoare este posibil să se formeze mici coloane de autovehicule la Comarnic şi la Buşteni, din cauza trecerilor pentru pietoni care sunt folosite intens", spune un comunicat al Infotrafic.

Tocmai pentru că se aşteptau la o mare vânzoleală, poliţiştii de la Rutieră au instalat radare pe toate drumurile improtante, iar primele "victime" au apărut încă de sâmbătă dimineaţa.

Pe A2, poliştii au suprins câţiva şoferi cu viteze mult peste limita legală, recordul dimineţii fiind de 211 kilometri pe oră.

Şoferii respectivi au rămas fără permise, potrivit ROmânia TV.

Poliţiştii au început controalele la grătar

Preşedintele României a promulgat vineri Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic, o reglementare care stabileşte amenzi între 500 şi 5.000 de lei pentru cei care nu respectă prevederile ei.

Astfel, grătarul nu mai poate fi instalat decât în lcourile special amenajate, singurele locuri unde este permisă aprinderea focului.

De asemenea, puteţi fi amendaţi dacă sunteţi prinşi spălând în râu ustensilele de bucătărie, dacă nu strângeţi toate resturile, dacă hrăniţi animalele sălbatice etc.

Legea a fost promulgată vineri şi nu a fost încă aplicată în Monitorul Oficial.

Cu toate acestea, poliţiştii au ieşit deja pe teren să caute grătaragii care nu respectă noile reglementări, după cum se poate vedea la România Tv. Deocamdată, cei care instalează grătarul la întâmplare nu sunt amendaţi, ci doar sfătuiţi să se mute într-un loc special amenajat.



Potrivit Constituţiei, o lege se aplică la trei zile după publicarea ei în Monitorul Oficial, dacă nu se precizează un alt termen.

Vânătoare de grătare, România Tv
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite