Primul Duster second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut trei luni de la lansarea celui mai nou model Dacia şi deja a ajuns second-hand. Bişniţarii de maşini încearcă acum să scoată profit de pe urma SUV-ului marca Dacia.

Dusterul, lansat oficial în România pe 18 martie 2010, s-a lansat duminică şi în târgul de maşini second-hand din Piteşti. Prima apariţie a SUV-ului produs pe platforma de la Mioveni a lăsat piteştenii cu gura căscată, dar nu datorită performanţelor şi a frumuseţii, ci din cauza apariţiei într-un astfel de loc, dedicat exclusiv maşinilor la mâna a doua.

Dusterul a fost oferit la 28 mai ca premiu de Armonia Center, un complex comercial din Arad. La aniversarea a doi ani de la deschiderea complexului, organizatorii au pus la bătaie o Dacia Duster, precum şi patru excursii cu familia la Disney Land. Concursul s-a desfăşurat în perioada 15 aprilie-28 mai. Norica Badea, fericita câştigătoare a Dusterului, a completat talonul de concurs cu datele personale şi l-a depus în urna special amenajată.

Femeia s-a gândit să-şi încerce norocul, dar nu s-a gândit niciodată serios că ea va fi fericita câştigătoare. A avut însă nevoie mai mare de bani, decât de maşină, aşa că a decis să vândă premiul câştigat. Aşa că Dusterul în cauză a ajuns în posesia piteşteanului Nicu Covaci care n-a stat pe gânduri şi l-a scos a doua oară la vânzare.

SUV-ul îşi caută al treilea proprietar

„Se interesează multă lume de ea, dar e criză şi nu se înghesuie nimeni să o cumpere", spune Nicu Covaci. Maşina pe care bărbatul o vinde acum, la rândul său, pentru a face rost de bani, este versiunea Laureate 4X2, cu un motor pe benzină de 1,6 l, 16 V şi 105 CP. Cei 504 kilometri afişaţi la bord au scăzut preţul Dusterului, de la peste 12.000 de euro, la doar 10.500. Nici aşa ieftin, modelul nu s-a lăsat cumpărat.

Preţul de bază stabilit de producător pentru acest model este de 11.900 de euro. „Ca dotări are aer condiţionat, geamuri electrice, servodirecţie, închidere centralizată, airbaguri, CD-MP3 player şi îl dau cu 2.000 de euro sub factură. În mod normal, nou-nouţ costa 12.050 de euro cu dotările pe care le are", precizează al doilea proprietar al maşinii.

Are doar 504 kilometri la bord

Maşina are la bord doar 504 kilometri, puţin mai mult decât distanţa de la Arad la Piteşti, 430 de kilometri. „Uzina Dacia produce între 28 şi 29.000 de autoruisme pe lună, din toate modelele, aproximativ 20% din acestea reprezentând Dustere. Zilnic, de pe platforma de la Mioveni pleacă între 300 şi 460 de unităţi, atât Dustere, cât şi Loganuri şi Sandero. Majoritatea modelelor Dacia Duster expediate sunt livrate însă la export, preponderent în ţările vest-europene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite