Primul cămin privat pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul cămin privat pentru studenţi
Primul cămin privat pentru studenţi

În complexul West Gate Studios din cartierul Militari a fost inaugurat, ieri, primul bloc care are 375 de garsoniere şi apartamente. Preţurile pentru o cameră în cămin pornesc de la 120 de euro de persoană şi ajung chiar şi la 300 de euro, în funcţie de utilităţile puse la dispoziţie.

West Gate Studios este situat lângă staţia de metrou Preciziei (fostă Industriilor). Până în prezent, în complex a fost finalizată clădirea de locuinţe A1, având 375 de garsoniere şi apartamente cu două camere, complet utilate şi mobilate.

Potrivit dezvoltatorului, compania Genesis Development, acest bloc de locuinţe a fost deja ocupat în proporţie de 25%.

Alte două clădiri, B1 şi B2, totalizând 600 de garsoniere, sunt în faza de construcţie şi vor fi terminate până la mijlocul anului viitor. Locuinţele, complet mobilate şi utilate sunt păzite 24 de ore din 24.

Zonele de distracţie îi încântă pe studenţi

Preţurile chiriilor pornesc de la 120 de euro de persoană, pentru o garsonieră de tip 1, de 25 de metri pătraţi, şi ajung până la 300 de euro de persoană, pentru un apartament cu două camere, de 70 de metri pătraţi. Apartamentele trebuie să fie ocupate de cel puţin două persoane. Camerele pot fi închiriate nu numai de studenţi, ci şi de alte persoane, atât timp cât se plăteşte chiria pentru cel puţin trei luni în avans.

Accesul la piscină, patinoarul, dar şi celelalte servicii pe care le pune la dispoziţie complexul studenţesc West Gate Studios îi încântă atât pe studenţi, cât şi pe cei care au terminat studiile şi vor să înceapă o carieră în Capitală. 

Cu toate acestea, pentru mulţi tineri care vin din afara Bucureştiului la o facultate de aici, căminul privat este cam scump.

„Am auzit că are patinoar, spa, piscină, mă încântă ideea de a locui acolo, dar este scump. Am stat în anii de liceu cu câteva băbuţe, am tot schimbat cazarea, dar am plătit puţin“, a spus Valentina Radu, din Giurgiu, studentă în anul II la Academia de Studii Economice.

95 de euro, parcarea

Chiriaşii din complexul studenţesc West Gate Studios beneficiază şi de o parcare subterană sau altele lângă clădiri. Un loc în parcarea subterană costă 95 de euro pe lună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite