Primul bloc din oraş amenajat la standarde europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În casa scării, firma constructoare a montat becuri cu senzori şi balustrade din inox

Cel mai frumos bloc din Târgu-Jiu, după părerea locatarilor, va fi gata în cel mult două luni de zile. La sfârşitul anului trecut, Asociaţia de Proprietari Nr. 114 de pe strada Aleea Ioan Slavici a identificat firma SC Construvida SRL  care execută lucrări de mansardare şi reabilitare a blocurilor.  Locatarii au fost de acord ca la ultimul etaj să se construiască apartamente la mansardă.
În prezent, lucrările sunt aproape de final. Reprezentanţii firmei spun că sunt singurii care execută astfel de lucrări. „Scările au fost placate cu gresie de la intrarea în bloc şi până la etajul cinci. Pereţii au fost placaţi cu lambriu melaminat, iar balustrada este din inox“, a spus Dorin Taşcău, reprezentantul societăţii.
La mansardă s-au construit patru apartamente cu două camere, iar trei târgujieni au anunţat deja că vor să le cumpere. „Finisajele sunt de nivel înalt. Sunt construite din BCA-uri, fără improvizaţii. Un metru pătrat costă între 900 şi 1.000 de euro“, a mai spus Taşcău.

Adio mizerie şi mirosuri grele la subsol

Angajaţii firmei au înlocuit ţevile de alimentare cu apă rece, au igienizat subsolul  şi au zugrăvit faţada blocului.  Preşedintele Asociaţiei de Proprietari  spune că reabilitarea s-a făcut pe o singură scară.
„Noi dorim să facem şi pentru celelalte scări. Problema este că nu toţi locatarii sunt de acord. Probabil nu au încredere, din cauză că în Târgu-Jiu au fost şi firme care nu au mai continuat lucrările de mansardare, iar ploile au distrus apartamentele oamenilor. Suntem mulţumiţi de lucrările realizate de societate până acum. La intrarea în imobil au fost plantate flori exotice, e ceva inedit“, a declarat Ion Lazăr. 
Locatarii spun că de acum nu vor mai fi ţânţari, miros urât şi mizerie. „Înainte era sinistru. Pot să spun că arăta exact ca şi celelalte scări ale blocurilor din Târgu-Jiu. La subsol era dezastru“, a spus Daniel Şendroiu, locatar. „Este meritul constructorului. Sunt mulţumită pentru că s-a izolat fonic şi termic, iar acum pe scări este curat“, a declarat Corina Calotă, o altă locatară. 

Zeci de solicitări pentru reabilitarea blocurilor

Zeci de Asociaţii de Proprietari au căutat firma care execută lucrările pentru a încheia contracte de reabilitare. „Vom colabora cu societatea în cauză , dat fiind că respectă termenele prevăzute  şi este de încredere. Pentru reabilitare plătim foarte mult iarna. La blocurile noastre au căzut plăcile, tencuiala. Dacă vor fi reabilitate termic, vom reduce costurile la gaze“, a precizat Maria Unguru, cenzor la Asociaţia de Proprietari Nr. 183 de pe strada 22 Decembrie 1989 din Târgu-Jiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite