Primul român cu cinci rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean în vârstă de 37 de ani este operat astăzi la Cluj pentru a i se transplanta un al cincilea rinichi. Cristian Geru are deja patru rinichi, din care funcţionează doar unul la capacitate de 20%.

UPDATE: Operaţia de transplant renal la care a fost supus bucureşteanul Cristian Geru la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj s-a încheiat cu bine.

Potrivit profesorului Mihai Lucan, directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi totodată şeful echipei care a efectuat intervenţia chirurgicală, operaţia, care s-a încheiat după aproximativ trei ore şi jumătate, a decurs normal.

La Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca a fost efectuată în cursul zilei de astăzi o operaţie în premieră în România. Bucureşteanul Cristian Geru, în vârstă de 37 de ani, a suferit al treilea transplant renal.

CITEŞTE AICI PRIMELE DETALII DESPRE OPERAŢIA DE LA CLUJ

„Nu ştiu cât de mult va dura operaţia, cea mai mare problemă o reprezintă faptul că trebuie să găsim un loc pentru rinichiul pe care îl vom transplanta astăzi”, a spus înainte de operaţie, doctorul Mihai Lucan, directorul Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. Lucan a explicat că pacientul are momentan patru rinichi, din care funcţionează în prezent unul singur, şi acesta la capacitate de 20%. Pacientul a suferit primul transplant în 1999, iar al doilea în 2002.

„Toate problemele mele au început după o operaţie în 1975, iar în 1997 am aflat cât de gravă este situaţia şi am decis să fac un transplant”, a spus pacientul Cristian Geru, care a precizat că a ales transplantul pentru că îi oferă mai multă independenţă decât dializa.

VEZI AICI O PREZENTARE AMPLĂ A CAZULUI LUI CRISTIAN GERU

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite