Primul teatru de păpuşi din Vaslui, la Muntenii de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural "Podu Înalt" din comuna Muntenii de Jos, judeţul Vaslui, va primi o finanţare de 1.500 de euro, începând cu luna septembrie a.c. Banii au fost obţinuţi la un festival de

Centrul Cultural "Podu Înalt" din comuna Muntenii de Jos, judeţul Vaslui, va primi o finanţare de 1.500 de euro, începând cu luna septembrie a.c. Banii au fost obţinuţi la un festival de profil, organizat recent, la Timişoara.
Centrul Cultural din Muntenii de Jos s-a prezentat cu proiectul "Visele copilăriei", unul dintre cele mai apreciate de către juriu. Cu aceşti bani, conducerea Centrului a hotărât să înfiinţeze primul teatru de păpuşi din localitate. Romică Brunchi, directorul Centrului Cultural "Podu Înalt", a declarat că elevii care vor interpreta rolurile vor trebui să se ocupe şi de confecţionarea păpuşilor. Copiii vor lucra alături de studenţi şi profesori de la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, care şi-au manifestat disponibilitatea de a munci pentru a pune în practică acest proiect. "Se ştie că fără bani, cultura este ca şi un cerşetor de pe stradă. Ba, dacă exagerăm, cerşetorul a ajuns mai bine decât un actor, căruia nicio instituţie de teatru nu-i acordă nicio atenţie. Rămâne ca fiecare dintre actori să lupte pentru a ajunge pe o scenă. Ceea ce dorim să relevăm noi e faptul că teatrul de păpuşi poate reveni în actualitate nu numai în marile oraşe", a declarat directorul Romică Brunchi.
Romică Brunchi este cunoscut, în judeţul Vaslui, şi nu numai, ca un cantautor. A cântat şi a fost apreciat de cei mai mulţi dintre cantautorii noştri bine-cunoscuţi, precum Vasile şeicaru şi ştefan Hruşcă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite