Primii yoghini au ajuns în Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarii le pregătesc meniuri vegetariene, iar negustorii de produse naturiste şi-au etalat marfa

Yoghinii revin, ca în fiecare primăvară, în staţiunea de pe Valea Cernei, pentru obişnuita tabără spirituală. Simpozionul Internaţional de Yoga reuneşte, în acest an, aproape 5.000 de membrii ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) din întreaga ţară, precum şi de peste hotare. Până pe 10 mai, hotelurile sunt pline ochi. Mai multe unităţi de cazare din staţiune nu mai au încă de pe-acum niciun loc.

„Nu le-am putut oferi decât 400 de locuri, pentru că avem foarte mulţi turişti. Nu i-am putut uita pe yoghini, am avut o grijă deosebită pentru ei, întrucât vin la noi de 15 ani. Li se asigură masa şi liniştea adecvată şi o bună colaborare cu angajaţii noştri“, spune Radomir Stoicovici, managerul unui complex hotelier. 

Ca să fie gazde bune, pentru că ştiu că-i rost de profituri grase, hotelierii sunt în mare febră. Bucătarii şi-au intrat în rol şi pregătesc tot felul de meniuri vegetariene. Bucătarul şef al Hotelului Dacia, Ilie Rădoi, ne dezvăluie că, pentru yoghini, meniul este alcătuit din supe de legume şi ciorbe cu smântână á la grec, orez cu lapte, salată orientală, mâncare de spanac cu ouă ochiuri, şniţele din soia, salate de crudităţi şi fructe.

„Îi aşteptăm cu drag. Le-am pregătit supă de legume, de varză, de ciuperci, fel şi fel de salate. Fiind vegetarieni, le-am pregătit şi un meniu special, ce constă în chifteluţe din soia cu piure“, ne spune Ilie Rădoi, bucătarul-şef al Hotelului Dacia.

Localnicii s-au pregătit să-şi întâmpine oaspeţii

Venirea yoghinilor îi bucură pe bucătari pentru că, spun ei, mâncarea pe care le-o prepară se face mult mai repede decât cea a celorlalţi turişti. „Pentru grupurile de yoga preparăm mâncarea în vase separate, veselă nouă. Nu ne e greu deloc.
Ba chiar pot să spun că ne este mai uşor, pentru că mâncarea pentru ei o facem repede“, spune un alt bucătar. Localnicii nu se declară deranjaţi de prezenţa yoghinilor, ba, dimpotrivă, un astfel de eveniment este valorificat la maximum. Yoghinii aduc câştiguri grase şi pentru micii comercianţi, mai ales cei care au la vânzare produse naturiste extrem de căutate de yoghini. „Le ofer toate sortimentele de siropuri naturale, miere cu propolis şi fără, dar şi cătină. Sunt produse foarte căutate de yoghini, datorită proprietăţilor lor curative. Nu am săltat preţurile, tocmai pentru că vreau să fac vânzare. Sunt sigur că voi rămâne iar fără marfă“, ne mărturiseşte Constantin Papavă, apicultor din Valea Cernei- Mehedinţi. 

Şi dacă unii vor să facă bani, ceilalţi caută liniştea împrejurimilor oraşului şi integrarea în absolut. Simpozionul se termină pe 10 mai, iar în cadrul lui vor avea loc şi binecunoscutele spirale. Desigur, sub îndrumarea spirituală, de la distanţă, a lui Gregorian Bivolaru. „La acest simpozion sunt aşteptaţi 4.500-5.000 de yoghini. Vom avea trei spirale pe platoul Coronini, foarte multe meditaţii, conferinţe şi spectacole. Avem o conferinţă specială, doar cu femeile şi o alta doar cu bărbaţii“, a declarat Crina Calek, purtătorul de cuvânt MISA.

Grieg va susţine meditaţiile telepatic

Ca de fiecare dată, meditaţiile vor fi susţinute în mod subtil-telepatic de către Grieg. Potrivit Crinei Calek, Gregorian Bivolaru este în Suedia, unde munceşte foarte mult. „El lucrează pentru şcoala din România, scrie cărţi. Eu, personal, nu am vorbit niciodată cu el. Noi comunicăm cu el prin scrisori, ne răspunde la scrisori“, a mai spus Crina Calek.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite