Primele două cazuri de gripă: două femei gravide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei gravide au fost diagnosticate cu gripă sezonieră, iar în prezent sunt în tratament retroviral, arată Ministerul Sănătăţii, care susţine că acestea sunt primele două cazuri din acest sezon.

Medicii arată că persoanele bolnave au o stare starea de sănătate bună în prezent.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi reaminteşte că cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirilor o reprezintă vaccinarea antigripală.
 Şi în acest an, Ministerul Sănătăţii derulează campania de vaccinare gratuită antigripală, iar în cadrul acesteia au fost deja vaccinate antigripal peste 200 000 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

De asemenea, în această perioadă a fost finalizată achiziţia unui număr de 745 400 doze de vaccin gripal, de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care, începând de săptămâna viitoare, vor fi utilizate pentru continuarea campaniei de vaccinare antigipală a populaţiei cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite