Primele rezultate ale campaniei „Să scoatem maşinile şmecherilor de pe plajă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe cele două căi de acces pe plaja Modern se vor monta bariere care să-i împiedice pe şmecheri să mai intre cu maşina pe plajă. De asemenea, pe toate plajele se vor monta mai multe panouri prin care şoferii sunt avertizaţi că este interzis accesul cu ATV-uri, motociclete sau autoturisme, amenda fiind de 20.000 de lei.

Pentru că drumul de acces îi aparţine Primăriei Constanţa instituţia a făcut două bariere care să blocheze accesul pe plaja Modern. Prima va fi montată la intrarea dinspre Portul Tomis, în timp ce a doua va bloca intrarea maşinilor dinspre strada Ion Raţiu. Deşi la prima vedere lucrurile par cât se poate de simple, montarea barierelor a născut un adevărat scandal între autorităţile locale şi operatorul de plajă.

CITEȘTE ȘI

Surprins cu ATV-ul pe plaja din Mamaia (VIDEO)
Cititorii noștri au soluții pentru scoaterea mașinilor de pe plajă
Turiștii și constănțenii nu știu că este interzis accesul mașinilor pe plaje

Campanie: Să scoatem mașinile șmecherilor de pe plajă



„Am făcut zece solicitări pentru barieră“
„Noi am făcut solicitarea către primărie pentru montarea barierelor care să permită accesul doar într-un anumit interval orar. Mai rămâne doar ca operatorul de plajă să pună un om care să stea la barieră şi să interzică maşinilor să intre” ne-a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al DADL. În replică, firma care a câştigat licitaţia pentru administrarea plajei dă vina pe Apele Române pentru situaţia creată. „În fiecare an am primit împuternicirea din partea primăriei şi a DADL-ului pentru barieră. Anul acesta nu am mai primit deşi am făcut nu mai puţin de zece solicitări în acest sens. Le-am făcut adrese din două în două zile”, susţine Sorin Greavu, directorul Romned Port Operator.


Poliţia merge doar pe plajele turistice
Autorităţile susţin că în zilele imediat următoare se vor lua primele măsuri pentru combaterea acestui fenomen. La nivelul întregului litoral se vor monta 25 de panouri panouri prin care şoferii vor fi avertizaţi supra riscului la care se expun dacă pătrund cu maşina, ATV-ul sau motocicletele pe plajă. Amenzile cuprinse între 5.000 şi 20.000 de lei vor fi împărţite de Poliţia Comunitară, dar şi de echipe mixte formate din inspectori DADL şi agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

„Putem să acordăm amenzi dar numai pe zonele de plajă amenajată. În total avem 16 oameni care zi de zi, pe lângă oraş, patrulează şi pe plajă, în zona Modern“, a declarat Vasile Bălan, şeful Poliţiei Comunitare Constanţa.

Dacă sunteţi martorii celor care nu-şi pot lăsa maşina în parcare atunci când vin la plajă nu ezitaţi să le trimiteţi pe adresele de mail  constanta@adevarul.ro sau pe adevarulconstanta@yahoo.com.






 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite