Primarul s-a spânzurat pentru datorii electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afiş electoral al lui  Gheorghe Brotea, primar interimar
Afiş electoral al lui Gheorghe Brotea, primar interimar

La doar patru luni după ce a preluat prerogativele de primar interimar al localităţii Jilava, Gheorghe Brotea (50 de ani), despre care apropiaţii au aflat că era cam „tensionat" de ceva vreme, s-a sinucis, ieri, în garajul locuinţei sale.

Cea care l-a găsit spânzurat de o grindă a fost soţia lui, care le-a povestit anchetatorilor că soţul ei s-a trezit la miezul nopţii şi a dispărut fără să scoată vreo vorbă. L-a găsit apoi fără suflare, strangulat, şi a chemat poliţia.

Brotea era primar interimar al comunei Jilava după ce primarul localităţii, Adrian Mladin, a fost arestat pentru fapte de corupţie.

„Vicele avea rate la bancă de câteva sute de milioane, iar casa nici acum nu e terminată. Locuinţa este mică şi nu face nici câteva zeci de mii, mai mare e gardul", susţine unul dintre locuitorii comunei.

Împrumut pentru pomană electorală

Tot un apropiat al lui Brotea a declarat că tot datoriile l-au măcinat pe acesta. „S-a împrumutat de vreo 30-40 de mii de euro pentru campania electorală. Ştiu că partidul (n.r.-PSD) nu i-a dat niciun şfanţ, iar omul trebuia să împartă cadouri oamenilor înainte de alegeri. Grătare, cozonac, vin, cât a putut şi el", a precizat N.I., din Jilava.

Aceştia recunosc că viceprimarul era foarte abătut în ultima perioadă, motiv pentru care nu se mai concentra în timpul audienţelor, iar clienţii pe care trebuia să-i reprezinte în procese îi pasa prietenilor. „Vorbeam cu el şi se uita prin mine.

Mi-am pus nişte semne de întrebare şi l-am întrebat ce are, şi a spus că nimic, doar că mi-a dat nişte clienţi pe care îi reprezenta în Cornetu, ca să mă ocup de ei", a declarat unul dintre prietenii lui Brotea, avocat.

Primarul s-a bătut cu fratele lui

Unii au speculat însă că motivul care l-a determinat pe viceprimar să-şi pună capăt zilelor ar fi de fapt presiunile făcute de către apropiaţii primarului Adrian Mladin, aflat acum în puşcărie pentru fapte de corupţie. Brotea a fost unul dintre cei mai vehemenţi opozanţi ai acestuia, iar spiritele s-au încins între cei doi şi mai mult după ce Mladin s-a încăierat cu fratele lui Brotea în faţa magazinului său de materiale de construcţie.

Acum, dosarul de suicid a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite